ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρολίγο να πυροβολήσει τρία παιδιά το 1944. Τα αγκαλιάζει 77 χρόνια μετά

Παρολίγο να πυροβολήσει τρία παιδιά το 1944. Τα αγκαλιάζει 77 χρόνια μετά

Για περισσότερες από επτά δεκαετίες ο Μάρτιν Άντλερ κοιτούσε με νοσταλγία μία ασπρόμαυρη φωτογραφία από την εποχή που ως νεαρός Αμερικανός στρατιώτης είχε φωτογραφηθεί με τρία παιδιά στην Ιταλία, τα οποία, όπως αναφέρει το Associated Press, έσωσε το 1944. 

Χθες, Δευτέρα, ο 97χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνάντησε και πάλι από κοντά τα τρία αδέλφια για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο. Απέσπασε ένα γλυκό φιλί από τη Μαφάλντα (δεξιά) και τη Τζουλιάνα Νάλντι και ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Μπρούνο. Η επανένωσή τους έγινε στο αεροδρόμιο της Μπολόνια όπου ο Άντλερ έφτασε ύστερα από ταξίδι 20 ωρών από τη Φλόριντα. Όπως και τότε, ως 20χρονος στρατιώτης, είχε μαζί του αμερικανικές σοκολάτες τις οποίες μοίρασε σε παιδιά. 

Η επανένωση έγινε εφικτή χάρη στα social media. Εκεί περιέγραψε την ιστορία του όταν το 1944 μπαίνοντας σε ένα σπίτι Ιταλών βρήκε τρία παιδιά σε ένα τεράστιο ψάθινο καλάθι. Τα είχε κρύψει εκεί η μητέρα τους, πιστεύοντας ότι ήταν Γερμανοί στρατιώτες εκείνοι που εισέβαλαν στο σπίτι. Ο ίδιος είχε βγάλει το όπλο του φοβούμενος ότι το καλάθι έκρυβε κάποιον εχθρό, όταν είδε τη μητέρα τους να πετάγεται μπροστά και να φωνάζει «Bambini, bambini, bambini!». 

«Η υπόθεση θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε τραγωδία. Αλλά ήταν ένα στόρι με happy end» σχολιάζει. Τα τρία αδέλφια θυμούνται ότι στη συνέχεια βοήθησε την οικογένειά τους. «Μας έσωσε» δηλώνουν στο Associated Press. 

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News