ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πώς οι δορυφόροι του Ίλον Μασκ άλλαξαν τη ζωή ενός 7χρονου

Πώς οι δορυφόροι του Ίλον Μασκ άλλαξαν τη ζωή ενός 7χρονου

Ο Κάρλος Γκερέρο πηγαινει με την ψαρόβαρκά του τον 7χρονο γιο του, Ντιέγκο, στο σχολείο του. Αυτό, όταν το επιτρέπει ο καιρός. Συχνά πρέπει να παλέψουν με τους ανέμους και τη βροχή να φτάσουν εκεί, αλλά κάποιες φορές ούτε αυτό είναι δυνατό. 

Το σχολείο του είναι στο Σοτόμο, περίπου 1.000 χιλιόμετρα (620 μίλια) νότια της πρωτεύουσας του Σαν Ντιάγκο, στην περιοχή Λος Λάγος, που κατοικείται από μόλις 20 οικογένειες. Και είναι προσβάσιμο μόνο με πλωτά μέσα. Επί δεκαετίες οι κάτοικοι επιβιώνουν αλιεύοντας μύδια και ψάρια και πουλώντας τα σε μία αγορά, στην οποία φτάνουν ύστερα από ταξίδι 5 ωρών.  

Τώρα το Σοτόμο έχει γίνει το ένα από τα δύο μέρη στη Χιλή, που επελέγη για το πιλοτικό πρόγραμμα της Starlink, θυγατρικής της SpaceX του Ίλον Μασκ. Το πρόγραμμα, που ονομάζεται Better than Nothing Beta, προσφέρει δωρεάν δορυφορικό ίντερνετ σε όλους τους κατοίκους για έναν χρόνο. Αυτό για τον 7χρονο Ντιέγκο σημαίνει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης όποτε οι καιρικές συνθήκες δεν του επιτρέπουν να φτάσει στο σχολείο του. Σημαίνει επίσης και πρόσβαση στον θαυμαστό, καινούργιο κόσμο του Διαδικτύου, που έως τώρα δεν είχε γνωρίσει. 

«Μου αρέσει πολύ το ίντερνετ. Μαθαίνω πολλά από αυτό και με βοηθάει να κάνω τις εργασίες μου για το σχολείο. Τις κάνω πλέον πιο γρήγορα και έτσι κάνω περισσότερα» δηλώνει ο 7χρονος στο Reuters. 

H Starlink σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά 12.000 δορυφόρους προκειμένου να καλύψει ακόμη και το πιο απομακρυσμένο και δύσβατο σημείο της Γης με υπηρεσίες ευρυζωνικού ίντερνετ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News