Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 13/08/2021, 09:17
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τουρκία: Από τον εφιάλτη των πυρκαγιών στις σαρωτικές πλημμύρες – 27 νεκροί

Τουρκία: Από τον εφιάλτη των πυρκαγιών στις σαρωτικές πλημμύρες – 27 νεκροί

Ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν τη βόρεια Τουρκία, λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τις νότιες περιοχές της χώρας.

Τούρκοι αξιωματούχοι γνωστοποίησαν ότι τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης εντόπισαν ακόμη 10 πτώματα στη διάρκεια της νύχτας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις σε 27.

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έπληξαν τις παράκτιες επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας Μπαρτίν, Κασταμονή και Σινώπη, γκρεμίζοντας σπίτια και γέφυρες και παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ ζημιές υπέστη και το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα περισσότερα από 170 χωριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τουρκία: Από τον εφιάλτη των πυρκαγιών στις σαρωτικές πλημμύρες – 27 νεκροί-1
AP Photo 

 

Πάνω από 1.700 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές, ορισμένοι απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών. Μια γυναίκα 80 ετών αγνοείται στην επαρχία Μπαρτίν. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κασταμονή και ακόμη δύο στη Σινώπη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από AP, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News