ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα

Εικόνες ολέθρου αποκαλύφθηκαν μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Βαρυμπόμπη. Καμένη δασική έκταση, καμένα σπίτια και Ι.Χ. αλλά και ένα μαύρο πέπλο καπνού πάνω από την Αττική συνθέτουν το σκηνικό που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά. 12.500 στρέμματα έγιναν στάχτη. 76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα-1

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται, ωστόσο όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, από τα 4 μέτωπα, πλέον το ένα είναι ενεργό και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε ύφεση.

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα-2

«Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα και στα τέσσερα μέτωπα έφερε καρπούς» ανέφερε. Όπως είπε, στη διάρκεια της νύχτας έγιναν επιπλέον απομακρύνσεις και εκκενώσεις. 

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα-3

Ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 150 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει και ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα-4

Το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία στον παράδρομο της εθνικης οδού Αθηνών-Λαμίας, από την οδό Ελαιών στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη. Επιπλέον παραμένουν κλειστές η Τατοΐου από την Κύμης έως την Ερυθραίας, η Ερυθραίας από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και η Τατοΐου από την Πάρνηθως (Ιπποκράτειος Πολιτεία ταβέρνα «Λάμπρος»).

 

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα-5

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα-6

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα-7

Την ίδια ώρα συνθήκες ασφυξίας επικρατούν σε όλη την Αττική από τις υψηλότατες θερμοκρασίες και το τοξικό νέφος από τις πυρκαγιές. Το θερμόμετρο έδειξε έως και 46 βαθμούς. 

Βαρυμπόμπη: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα-8

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News