ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για ποια δισεκατομμυριούχο σχεδιάστηκε το «παλάτι σε ράγες» των 350 εκατ. δολαρίων

Το τρένο εκτιμάται ότι θα απαιτούσε 350 εκατ. δολάρια και τουλάχιστον 2,5 χρόνια για να κατασκευαστεί

Για ποια δισεκατομμυριούχο σχεδιάστηκε το «παλάτι σε ράγες» των 350 εκατ. δολαρίων

Καθώς οι ταξιδιώτες ανησυχούν όλο και περισσότερο για το αποτύπωμα που αφήνουν στον πλανήτη, οι μετακινήσεις με τρένο γίνονται ξαφνικά πιο δημοφιλείς από ό,τι έχουν υπάρξει εδώ και δεκαετίες. 

Για ποια δισεκατομμυριούχο σχεδιάστηκε το «παλάτι σε ράγες» των 350 εκατ. δολαρίων-1
φωτ.: Thierry Gaugain 

Όμως ο Γάλλος σχεδιαστής Thierry Gaugain ελπίζει να φέρει την εμπειρία του ταξιδιού με τρένο σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Ο άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με τον φημισμένο ντιζάινερ Philippe Starck και είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά σκάφη που σχεδιάζει, όμως το Venus του Steve Jobs, σχεδίασε ένα ιδιωτικό υπερπολυτελές τρένο που αναζητά έναν και μοναδικό, αλλά πολύ πλούσιο, ιδιοκτήτη. 

Για ποια δισεκατομμυριούχο σχεδιάστηκε το «παλάτι σε ράγες» των 350 εκατ. δολαρίων-2
φωτ.: Thierry Gaugain 

Το 400 μέτρων τρένο, που θα αποτελείται από 14 βαγόνια,  περιγράφεται σαν ένα «παλάτι σε ράγες». Την ίδια στιγμή, θα είναι τόσο τεχνολογικά προηγμένο, ώστε θα μπορεί να γίνεται και εντελώς διάφανο, επιτρέποντας στον ταξιδιώτη να γίνει ένα με το τοπίο χωρίς να χάσει τίποτα από τις απίστευτες ανέσεις του μεταφορικού του μέσου. 

Για ποια δισεκατομμυριούχο σχεδιάστηκε το «παλάτι σε ράγες» των 350 εκατ. δολαρίων-3
φωτ.: Thierry Gaugain 

Με χώρο για 18 φιλοξενούμενους, το G Train θα ταξιδεύει με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα. 

Για ποια δισεκατομμυριούχο σχεδιάστηκε το «παλάτι σε ράγες» των 350 εκατ. δολαρίων-4
φωτ.: Thierry Gaugain 

«Ο ιδιοκτήτης τον οποίο οραματιζόμαστε είναι κάποιος που έχει συναίσθηση  της  μοναδικότητας αυτού του τρένου και καταλαβαίνει ότι δεν μιλάμε απλά για  ένα μέσο μεταφοράς. Είναι για το ταξίδι, όχι το πόσο γρήγορα φτάνεις από το ένα σημείο στο άλλο», είπε ο Gaugain στο CNN.

Το τρένο εκτιμάται ότι θα απαιτούσε 350 εκατ. δολάρια και τουλάχιστον 2,5 χρόνια για να κατασκευαστεί. 

Μάλιστα, ο Gaugain αποκάλυψε ότι είχε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του όταν το σχεδίαζε. Και δεν είναι άλλο από την χήρα του Steve Jobs, Laurene Powell Jobs.

Για ποια δισεκατομμυριούχο σχεδιάστηκε το «παλάτι σε ράγες» των 350 εκατ. δολαρίων-5
φωτ.: AP

Πάντως, παραδέχεται ότι δεν έχει βρει ακόμα τον πελάτη που θα το κατασκευάσει και αναγνωρίζει ότι πρέπει να είναι «κάποιος εξίσου τρελός» με εκείνον. 

Μένει να φανεί εάν η 57χρονη Powell Jobs, η οποία κληρονόμησε το εντυπωσιακό σκάφος Venus, θα απολαμβάνει σύντομα και τις ανέσεις του G Train. Με προσωπική περιουσία 21,7 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να το πληρώσει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News