ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Όταν ο Πάπας συνάντησε τον Spiderman (φωτογραφίες – βίντεο)

Όταν ο Πάπας συνάντησε τον Spiderman (φωτογραφίες – βίντεο)

Ο Spiderman άφησε για λίγο τη μάχη κατά του εγκλήματος για να επισκεφτεί τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Ολοκληρώνοντας την εβδομαδιαία ομιλία του στην αυλή του Σαν Νταμάσο, ο πάπας είδε έναν άνδρα ντυμένο με τη στολή του Spiderman να τον πλησιάζει. Του μίλησε για λίγα λεπτά και του έδωσε και μία μάσκα του δημοφιλούς υπερήρωα της Marvel. 

Όπως έγινε αργότερα γνωστό ο Spiderman ήταν ο 27χρονος Ματία Βιλαρντίτα, ο οποίος είχε λίγο νωρίτερα επισκεφτεί ένα νοσοκομείο παίδων κοντά στην περιοχή και θέλησε να αδράξει την ευκαιρία να δει από κοντά τον Πάπα. Όπως εξήγησε στο Associated Press του έδωσε μία από τις μάσκες του «συμβολικά, για να του να πω ότι μέσα από αυτά τα μάτια βλέπω καθημερινά τον πόνο των παιδιών σε νοσοκομεία».

Όταν ο Πάπας συνάντησε τον Spiderman (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Σύμφωνα με το Reuters πέρυσι ο 27χρονος είχε τιμηθεί από τον Ιταλό πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, για τη χαρά που προσφέρει σε παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται. Ο ίδιος είπε ότι τον τελευταίο χρόνο καθώς δεν μπορούσε να επισκεφτεί τα νοσοκομεία λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία πραγματοποίησε περισσότερες από 1.400 βιντεοκλήσεις με παιδιά.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News