ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το τουρκικό πείραμα: Ανοιχτή εστίαση… σε «φούσκα»

Το τουρκικό πείραμα: Ανοιχτή εστίαση… σε «φούσκα»

Ο καθένας στην κοινωνική «φούσκα» του. Αυτή είναι η συμβουλή των ειδικών παγκοσμίως, καθώς μαίνεται το τρίτο κύμα της πανδημίας. Και ένα εστιατόριο στην Τουρκία αποφάσισε να δώσει στους πελάτες του τη δυνατότητα να απολαύσουν τα γεύματά του σε γυάλινη φούσκα, για να είναι απολύτως προστατευμένοι. 

Το τουρκικό πείραμα: Ανοιχτή εστίαση… σε «φούσκα»-1

Το εστιατόριο που προσφέρει μία μοναδική θέα της Κωνσταντινούπολης διαθέτει 13 ειδικά διαμορφωμένους θόλους για να τηρούνται στο έπακρο οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ελπίζει ότι έτσι θα καταφέρει να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. 

Το τουρκικό πείραμα: Ανοιχτή εστίαση… σε «φούσκα»-2

Η Τρίτη και 13 πάντως ίσως δεν είναι τυχερή ημέρα ευρύτερα για την τουρκική εστίαση. Καθώς η Τουρκία έρχεται επί 10 ημέρες αντιμέτωπη με ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συμβουλεύει τη κυβέρνηση αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα, 13 Απριλίου, νέα αυστηρότερα μέτρα.

Το τουρκικό πείραμα: Ανοιχτή εστίαση… σε «φούσκα»-3

Η Τουρκία είναι 4η παγκοσμίως στον αριθμό των νέων κρουσμάτων (με περισσότερα από 50.000 ημερησίως). Ο αριθμός είναι πέντε φορές υψηλότερος σε σχέση με τις αρχές Μαρτίου. Με πληθυσμό 84 εκατομμυρίων έχει πραγματοποιήσει 19 εκατομμύρια εμβολιασμούς. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News