ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μία καρδιά πίσω από τα δεσμά

Μία καρδιά πίσω από τα δεσμά

Ο Αλεξέι Ναβάλνι σχηματίζει με τα χέρια του μία καρδιά, λίγο προτού δικαστήριο της Μόσχας διατάξει να οδηγηθεί στη φυλακή, μετατρέποντας την ποινή φυλάκισης σε 3,5 χρόνια με αναστολή που του είχε επιβληθεί το 2014 σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

Ωστόσο οι συνήγοροί του ανέφεραν πως ο Ναβάλνι θα παραμείνει στην φυλακή για μικρότερο διάστημα, συγκεκριμένα για 2 χρόνια και 8 μήνες, καθώς βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό για αρκετούς μήνες και η περίοδος αυτή θα συμψηφισθεί με την ποινή. Είναι η πρώτη φορά που ο Ναβάλνι θα εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Ο Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε προηγουμένως καταγγείλει τη διαδικασία ως μάταιη προσπάθεια του Κρεμλίνου να τρομοκρατήσει εκατομμύρια Ρώσους, ενώ κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ήταν αυτός που ενορχήστρωσε την δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα. «Δεν θα μπορέσεις να φυλακίσεις ολόκληρη τη χώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Πούτιν.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο διαδηλώσεων OVD-Info η ρωσική αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 900 άτομα που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες μετά την καταδίκη του Ναβάλνι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News