ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σε δημοπρασία ένα μολύβι του Χίτλερ – Η τεράστια αξία του

Σε δημοπρασία ένα μολύβι του Χίτλερ – Η τεράστια αξία του

Ένα επάργυρο μολύβι, το οποίο φέρεται να βρισκόταν στην ιδιοκτησία του Αδόλφου Χίτλερ πρόκειται να δημοπρατηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βρετανία με εκτιμώμενη τιμή πώλησης μεταξύ 50.000 και 80.000 λιρών. Μάλιστα θεωρείται πως ήταν δώρο από τη επί χρόνια σύντροφό του Εύα Μπράουν για τα 52α γενέθλιά του στις 20 Απριλίου του 1941.

Το μολύβι, το οποίο αγοράστηκε αρχικά από ιδιώτη συλλέκτη σε δημοπρασία το 2002, έχει επιγραφή «Eva» στα γερμανικά και τα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ, «ΑΗ».

Σε δημοπρασία ένα μολύβι του Χίτλερ – Η τεράστια αξία του-1
φωτ. Bloomfield Auctions

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δημοπρασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βρετανία, από την Bloomfield Auctions, συμπεριλαμβάνεται μια αυθεντική υπογεγραμμένη φωτογραφία του Χίτλερ και μια χειρόγραφη χάρη από τη Βασίλισσα Βικτωρία προς Ιρλανδούς επαναστάτες που είχαν καταδικαστεί για προδοσία.

Η αξία του προσωπικού αντικειμένου

«Η σημασία του χαραγμένου προσωπικού μολυβιού του Χίτλερ βρίσκεται στο γεγονός ότι βοηθά να αποκαλυφθεί ένα κρυμμένο κομμάτι της ιστορίας, προσφέροντας μια μοναδική οπτική στις προσωπικές σχέσεις του Χίτλερ, τις οποίες κρατούσε επιμελώς κρυμμένες από το κοινό», δήλωσε ο Karl Bennett, εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασιών.

Σε δημοπρασία ένα μολύβι του Χίτλερ – Η τεράστια αξία του-2
φωτ. Bloomfield Auctions

 

«Ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής απήχησης που είχε ο Χίτλερ στη δικτατορία του προερχόταν από την προσεκτικά κατασκευασμένη ταυτότητά του ως πατέρα του γερμανικού έθνους, ο οποίος απέρριπτε τις προσωπικές σχέσεις για χάρη της πίστης στην πατρίδα του. Αυτή η ένδειξη αγάπης με τη μορφή ενός προσωποποιημένου μολυβιού από την Εύα στα γενέθλιά του βοηθά να αποκαλυφθεί η απάτη πίσω από το δημόσιο πρόσωπο του Χίτλερ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Εβραϊκή Βίβλος πωλήθηκε σε δημοπρασία για 38,1 εκατ. δολάρια

Ένα τόσο σπάνιο Patek Philippe: Το ροζ ρολόι που μπορεί να «πιάσει» έως 4,5 εκατ.

Μια επιταγή 175 δολ. του Steve Jobs  αναμένεται να πιάσει τουλάχιστον 25.000 δολ. σε δημοπρασία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News