ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η στέψη του Καρόλου σε αριθμούς: Είναι θετική για τη βρετανική οικονομία;

Η στέψη του Καρόλου σε αριθμούς: Είναι θετική για τη βρετανική οικονομία;

Η στέψη του Καρόλου είναι μια ευκαιρία για τους Βρετανούς να αναδείξουν τη διάθεσή τους για μεγαλοπρέπεια και εορτασμό. Ωστόσο, το αποτύπωμά της στη βρετανική οικονομία είναι σύνθετο ζήτημα.

Πρώτον η ίδια η διοργάνωση αναμένεται να είναι ευνοϊκή για τη βρετανική οικονομία. Παρότι το κόστος δεν έχει αποκαλυφθεί ορισμένες εκτιμήσεις το τοποθετούν έως και τα 126 εκατ. δολάρια. Πολλαπλάσια όμως αναμένεται να είναι η ώθηση που θα δοθεί από τουρισμό και την εστίαση. 

Ωστόσο, η στέψη προβλέπεται να επιβαρύνει την οικονομία όχι λόγω της αστυνόμευσης και της διαμονής για τους συμμετέχοντες, αλλά λόγω της εθνικής εορτής που θα ακολουθήσει τη Δευτέρα. Με αυτή την αργία και μόνο, το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,7% τον Μάιο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg. «Ο “δολοφόνος” είναι η αργία – αυτό είναι που συρρικνώνει την οικονομική αξία» της στέψης, δήλωσε ο David Haigh, διευθύνων σύμβουλος της Brand Finance. «Η στέψη μείον την αργία είναι θετική» για την οικονομία, προσέθεσε.

Η στέψη σε αριθμούς

  • Τα έσοδα των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 54% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. «Η στέψη προσφέρει μια τόσο αναγκαία ώθηση στον τομέα της φιλοξενίας τεσσάρων και πέντε αστέρων του Λονδίνου, ο οποίος υπέφερε πολύ λόγω της πανδημίας», δήλωσε ο Michael De Jongh, εμπορικός διευθυντής στην πλατφόρμα κρατήσεων ξενοδοχείων allora.ai.
  • Οι πτήσεις με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο για το Σαββατοκύριακο της στέψης αυξήθηκαν κατά 149% εντός 24 ωρών από την ημερομηνία που ανακοινώθηκε, σύμφωνα με την εταιρεία κρατήσεων TravelPort
  • 7.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη εορταστική διοργάνωση εδώ και 70 χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι πιο ακριβές στέψεις στη βρετανική ιστορία

Οίκος των Μεδίκων: Τα μυστικά της οικογένειας που διοίκησε τη Φλωρεντία για τρεις αιώνες

Guardian: Αφορολόγητα έσοδα δισεκατομμυρίων για τη βασιλική οικογένεια από τα Δουκάτα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News