ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ουπς… Ατύχημα αξίας 42.000 δολαρίων

Ουπς… Ατύχημα αξίας 42.000 δολαρίων

Ένα μικρό γλυπτό του διάσημου καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς, αξίας 42.000 δολαρίων, έγινε κομμάτια τη βραδιά των εγκαινίων μιας έκθεσης τέχνης στο Μαϊάμι.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην γκαλερί Bel-Air Fine Art κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μόνο για VIP της έκθεσης σύγχρονης τέχνης Art Wynwood, την Πέμπτη.

Ουπς… Ατύχημα αξίας 42.000 δολαρίων-1
φωτ.: Stephen Gamson @gamsonart

Το μπλε γλυπτό, μέρος της διάσημης σειράς «balloon dog» του Κουνς, ήταν τοποθετημένο σε ένα βάθρο με το όνομα του Αμερικανού καλλιτέχνη.

Τότε, μία συλλέκτης έργων τέχνης, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, πιστεύεται ότι χτύπησε ελαφρά το γλυπτό, ενδεχομένως για να διαπιστώσει εάν επρόκειτο για αληθινό μπαλόνι. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αυτό έπεσε στο πάτωμα και έσπασε σε κομματάκια.

Ουπς… Ατύχημα αξίας 42.000 δολαρίων-2
φωτ.: Stephen Gamson @gamsonart

Αρχικά, γύρω από το σπασμένο γλυπτό μαζεύτηκε κόσμος, με κάποιους να πιστεύουν ότι επρόκειτο για κάποιου είδους performance art. Όμως το προσωπικό της γκαλερί επενέβη και σκούπισε τα κομμάτια από το πάτωμα.

Πάντως, σύμφωνα με τον Guardian, το γλυπτό ήταν ασφαλισμένο, κάτι που σημαίνει ότι η γυναίκα δεν θα πληρώσει για τη ζημιά.

Ουπς… Ατύχημα αξίας 42.000 δολαρίων-3
φωτ.: AP

Ο Κουνς, ο οποίoς δεν ήταν παρών στην γκαλερί, δημιουργεί γλυπτά με μπαλόνια-σκύλους σε διάφορα ζωηρά χρώματα και μεγέθη.

Τα έργα του έχουν φτάσει να πωλούνται έως και αντί 91 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασίες.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα από τα σκυλιά του σπάει. Το 2016, μια μωβ μίνι έκδοση του έργου του έπεσε από μια προθήκη κατά τη διάρκεια της έκθεσης Design Miami.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS