ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βόλτα στο παρελθόν: Πώς θα επισκεφθείτε την αρχαία Αίγυπτο από τον καναπέ σας

Βόλτα στο παρελθόν: Πώς θα επισκεφθείτε την αρχαία Αίγυπτο από τον καναπέ σας

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και χωρίς να μπούμε σε αεροπλάνο, έχουμε πλέον την ευκαιρία να «περπατήσουμε» σε μία επιβλητική πόλη της Αρχαίας Αιγύπτου. Πρόκειται για την METATUT, ένα έργο στο metaverse, το οποίο δημιουργήθηκε για την ανάδειξη του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού και αποκαλύφθηκε στο τέλος του 2022 στην 100ή επέτειο της ανακάλυψης του τάφου του Τουταγχαμών.

Η πόλη «αιωρείται» σε έναν έναστρο κόσμο και προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μάθουν για την πλούσια αιγυπτιακή ιστορία, όσο περιηγούνται στους δρόμους της. Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να μπει σε αρχαία παλάτια ή στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να ακούσει ιστορίες και να αλληλεπιδράσει με άλλους επισκέπτες. Παράλληλα, εντός της πόλης βρίσκει κανείς γκαλερί με ψηφιακή τέχνη, αλλά και κλαμπ, όπου τα avatar των επισκεπτών μπορούν να χορέψουν με τον ψηφιακό DJ.

Μάλιστα, δεν απαιτείται συσκευή εικονικής πραγματικότητας (VR) για να δει τη METATUT. Αρκεί μόνο να χρησιμοποιήσετε το λάπτοπ ή το κινητό του. 

Σύμφωνα με την Tutera, την αιγυπτιακή εταιρεία που υλοποίησε το έργο σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό στούντιο Cube Consultants, στόχος της είναι η ανάδειξη της αρχαίας αιγυπτιακής ομορφιάς και πνεύματος κατά τρόπο που ταιριάζει στη σύγχρονη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα της Pew Research, το 54% των ειδικών πιστεύει ότι το metaverse θα έχει 500 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2040. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι τεχνολογικές επιχειρήσεις επένδυσαν 120 δισ. δολάρια στον συγκεκριμένο τομέα, δηλαδή διπλάσιο ποσό σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τεχνολογία: Οι 10 τάσεις που θα δούμε το 2023

Το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο – Γιατί κανείς δεν μένει μέσα πάνω από μία ώρα

Η λύση του μυστηρίου: Γιατί βλέπετε παντού αυτές τις διαφημίσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News