Σαν Σήμερα Σάββατο 23/07/2022, 07:50
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

«Ταρζάν»: Η πρώτη ταινία που έγινε εξ ολοκλήρου με ψηφιακή τεχνολογία

«Ταρζάν»: Η πρώτη ταινία που έγινε εξ ολοκλήρου με ψηφιακή τεχνολογία

23 Ioυλίου 1999:

Η ταινία «Ταρζάν», μια ταινία κινουμένων σχεδίων από τα στούντιο Walt Disney, προβλήθηκε στις ΗΠΑ με συστήματα προβολής χωρίς φιλμ και έτσι έγινε η πρώτη ταινία που παρήχθη και προβλήθηκε εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν αναλογικά μέσα σε κανένα από τα στάδια παραγωγής ή προβολής της. Τα νέα ψηφιακά γραφικά βοήθησαν να μειωθεί ο αριθμός των ηθοποιών και των κομπάρσων, που μέχρι τότε ήταν αναγκαίοι σε μια ταινία, αφού τα πλήθη ανθρώπων υλοποιούνταν πλέον μέσω υπολογιστή.

Πρόκειται για σημείο σταθμό στις παραγωγές ταινιών, καθώς γίνεται μετάβαση στον ψηφιακό κινηματογράφο και στην κατάργηση του φιλμ. Κάτι που έφερε μεγάλες αλλαγές, κυρίως στη διανομή των ταινιών, αφού πλέον μια ταινία είναι απλά ένα αρχείο στον υπολογιστή, το οποίο μπορεί να μεταφερθεί ή να γίνει λήψη, όπως και τα υπόλοιπα αρχεία.

Επίσης, το γεγονός ότι πλέον όλα γίνονται μέσω του υπολογιστή, ακόμα και τα στάδια της παραγωγής, έχει αναβαθμίσει τα εφέ του κινηματογράφου. Σημαντική είναι η προσφορά της ψηφιακής τεχνολογίας, ακόμη, στη διατήρηση και αποθήκευση των ταινιών, αφού δεν υπάρχει καμία αλλοίωση του περιεχομένου, ανεξάρτητα από την ηλικία του έργου ή τις φορές που προβλήθηκε.

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News