Σαν Σήμερα Παρασκευή 22/07/2022, 06:59
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η αληθινή ιστορία του John Dillinger: Σκότωσαν πράγματι τον Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιο Κίνδυνο;

Η αληθινή ιστορία του John Dillinger: Σκότωσαν πράγματι τον Υπ’  αριθμόν 1 Δημόσιο Κίνδυνο;

22 Ιουλίου 1934

Σκοτώνεται από άνδρες του FBI, μέσα σε έναν καταιγισμό από σφαίρες, ο διαβόητος κακοποιός John Dillinger, έξω από το  Biograph Theatre του Σικάγο. Θεωρείται ο «Υπ’  αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος» της Αμερικής.

Παρότι η καριέρα του στις ληστείες τραπεζών κράτησε μόλις ένα χρόνο και κάτι, ο Dillinger και η συμμορία του λήστεψαν 11 τράπεζες με λεία που ξεπερνούσε τα 300.000 δολάρια, δραπέτευσαν από τη φυλακή, απέφυγαν τη σύλληψη αρκετές φορές και σκότωσαν επτά αστυνομικούς και 3 πράκτορες του FBI.

Μετά τον θάνατό του, το πτώμα του εκτέθηκε στο νεκροτομείο, όπου υπολογίζεται ότι 15.000 άτομα το είδαν πριν να μεταφερθεί στην Ιντιάνα όπου και θάφτηκε τελικά.

Η αληθινή ιστορία του John Dillinger: Σκότωσαν πράγματι τον Υπ’  αριθμόν 1 Δημόσιο Κίνδυνο;-1
φωτ.: AP

Αλλά και ο τάφος του έγινε τουριστικό αξιοθέατο, με αποτέλεσμα η ταφόπλακά του να αντικατασταθεί αρκετές φορές, γιατί ο κόσμος έσπαγε κομμάτια για να τα κρατήσει σαν σουβενίρ.

Η αληθινή ιστορία του John Dillinger: Σκότωσαν πράγματι τον Υπ’  αριθμόν 1 Δημόσιο Κίνδυνο;-2
φωτ.: AP

Όμως, ακόμα και μετά την ταφή του, οι φήμες ότι δεν είχε πραγματικά σκοτωθεί δεν έλεγαν να σταματήσουν. Αρκετοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο ιατροδικαστής, είπαν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε εκείνη τη μέρα από τους πράκτορες του FBI είχε καφέ μάτια, ενώ τα μάτια του Dillinger ήταν γκρίζα.

Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το πτώμα εμφάνιζε σημάδια ρευματικής καρδιοπάθειας, μίας ασθένειας την οποία ουδέποτε είχε γίνει γνωστό ότι είχε ο Dillinger. Κάποιοι πίστεψαν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν στην πραγματικότητα ένας μικρο-εγκληματίας που έμοιαζε στον Dillinger, ο Jimmy Lawrence.

Όμως, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πτώματος ταίριαζαν με εκείνα που είχε δώσει ο Dillinger στις προηγούμενες συλλήψεις του, ενώ η αδερφή του τον αναγνώρισε με βεβαιότητα πριν από την ταφή.

Το 2019 έγιναν σχέδια για την εκταφή του, καθώς κάποιοι από τους συγγενείς του εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το FBI σκότωσε τον λάθος άνθρωπο, όμως οι διαφωνίες ανάμεσα στους συγγενείς και οι αντιδράσεις του νεκροταφείου οδήγησαν το σχέδιο σε ναυάγιο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Μπόνι και Κλάιντ: Η απροσδόκητη αλήθεια για τους διασημότερους ληστές τραπεζών

Η πραγματική «Συμμορία των 11» και πώς έκαναν το -σχεδόν- τέλειο έγκλημα

Όταν οι ΗΠΑ «στέρεψαν» από αλκοόλ και έμαθαν τον Αλ Καπόνε 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News