Σαν Σήμερα Κυριακή 2/01/2022, 08:50
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σιγκαπούρη: Απαγορεύει τις τσίχλες

Σιγκαπούρη: Απαγορεύει τις τσίχλες

2 Ιανουαρίου 1992

Η Σιγκαπούρη προχωρεί σε μία απίστευτη απαγόρεση, στις πωλήσεις και κατανάλωση τσίχλας. 

Η αφορμή δόθηκε όταν εξαιτίας μιας πεταμένης τσίχλας, που κόλλησε στις πόρτες του τρένου Mass Rapid Transit, οι επιβάτες έμειναν μέσα αρκετές ώρες και το τρένο αναγκάστηκε να σταματήσει την κίνησή του, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στις μεταφορές.

Μετά από αυτό το σκηνικό οι τσίχλες απαγορεύτηκαν…Αυτό ισχύει από το 1992 , ενώ όσοι συλλαμβάνονται να μασάνε ή να έχουν πάνω τους τσίχλα κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης ή πρόστιμα που αγγίζουν το εξωφρενικό ποσό των 5.500 δολαρίων.

Από το 2004 η απαγόρευση έχει ελαφρώς χαλαρώσει και οι κάτοικοι επιτρέπεται να μασούν τσίχλα όμως μόνο με… συνταγή γιατρού για όσους κόβουν το κάπνισμα ή έχουν στομαχικά προβλήματα, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που μπορούν να αγοράζουν τσίχλες.

Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις πιο καθαρές χώρες στον κόσμο. Για χρόνια η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης φέρεται να δαπανούσε περίπου 150.000 δολάρια ετησίως προκειμένου να απομακρύνει τις αποξηραμένες τσίχλες από τα πεζοδρόμια, τις κλειδαρότρυπες ακόμη και τις θέσεις των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News