Σαν Σήμερα Σάββατο 11/12/2021, 07:49
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ελληνίδα κληρονόμος των 400 εκατ. δολ. που έκανε τέσσερις γάμους

Η Ελληνίδα κληρονόμος των 400 εκατ. δολ. που έκανε τέσσερις γάμους

Σαν σήμερα, 11 Δεκεμβρίου του 1950, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη η μοναχοκόρη του Έλληνα κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση, Χριστίνα. 

Η κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, καρπός του έρωτα του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τίνα Λιβανού, γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. 

Μεγάλωσε και σπούδασε σε τρεις διαφορετικές χώρες -Γαλλία, Ελλάδα και Αγγλία- βιώνοντας μια σχετικά ξένοιαστη ζωή και απολαμβάνοντας τα πλούτη της οικογένειάς της. 

Ωστόσο, η μοίρα τής γύρισε την πλάτη στα μέσα της 10ετίας του ’70, όταν μέσα σε λίγους μήνες έχασε όλη την οικογένειά της. 

Το 1973 σκοτώθηκε ο αδερφός της, Αλέξανδρος, κατά τη διάρκεια αεροπορικού δυστυχήματος. Το 1974 έφυγε από τη ζωή η μητέρα της, εξαιτίας υπερβολικής δόσης ναρκωτικών. Η ίδια είχε χωρίσει με τον Ωνάση και ήταν παντρεμένη με τον Σταύρο Νιάρχο. 

Το 1975, ο πατέρας της, Αριστοτέλης, «έφυγε» από μία σπάνια αρρώστια, με αποτέλεσμα η Χριστίνα να κληθεί να αναπληρώσει το επιχειρηματικό του κενό. 

Η Ελληνίδα κληρονόμος των 400 εκατ. δολ. που έκανε τέσσερις γάμους-1

Η ίδια κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του, αξίας περίπου 410 εκατ. δολαρίων. Το υπόλοιπο 45% διατέθηκε για τη δημιουργία του ιδρύματος Ωνάσης. 

Στην προσωπική της ζωή, η Χριστίνα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, καθώς έπασχε από κατάθλιψη. Συνολικά έκανε τέσσερις γάμους, οι οποίοι όλοι κατέληξαν σε διαζύγιο. 

Το 1971 παντρεύτηκε τον Αμερικανό κτηματομεσίτη, Τζόζεφ Μπόλκερ, ενώ το 1975 ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γιο του τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη.  

Το 1978 ήταν η σειρά του Ρώσου, Σεργκέι Καούζοφ, ενώ το 1984 στην καρδιά της μπήκε ο Γάλλος επιχειρηματίας, Τιερί Ρουσέλ, με τον οποίο απέκτησε το μοναδικό της παιδί, την Αθηνά Ωνάση.  

Μετά το διαζύγιο με τον Τιερί, η Χριστίνα εγκαταστάθηκε στην Αργεντινή και το Μπουένος Άιρες, όπου στις 19 Νοεμβρίου του 1988 βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της. 

Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η σορός μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Σκορπιό, όπου θάφτηκε δίπλα στον αδελφό και τον πατέρα της. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News