Σαν Σήμερα Παρασκευή 19/11/2021, 10:57
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ειδησεογραφία για πάντα

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ειδησεογραφία για πάντα

19 Νοεμβρίου 1938

Στο Σινσινάτι στην πολιτεία του Οχάιο γεννιέται ο Ρόμπερτ Έντουαρντ Τέρνερ, ένας άνθρωπος που αν ακολουθούσε τα βήματα της οικογενείας του, ενδεχομένως σήμερα η ειδησεογραφία μέσων των τηλεοπτικών μας δεκτών να είχε άλλη μορφή.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Μπράουν με περιπετειώδη τρόπο καθώς κατά τη διάρκεια της φοίτησης αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο διότι φιλοξένησε στη φοιτική εστία μια κοπέλα, το 1960 επέστρεψε στη Τζόρτζια όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά του για να απασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο της διαφήμισης.  

Το 1963 μετά την αυτοκτονία του πατέρα αναλαμβάνει ως πρόεδρος στην Turner Advertising Company σε ηλικία 24 ετών και την καθιστά μια πολυεθνική εταιρεία.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ο Τέρνερ είχε ήδη ανοίξει τα φτερά του για άλλους ορίζοντες, καθώς είχε αρχίσει να ελκύεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στα τέλη της περιπετειώδους για τις ΗΠΑ δεκαετίας του 1960 αρχίζει να αγοράζει ραδιοφωνικούς σταθμούς, ένα μέσο ιδιαίτερα δημοφιλές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το 1969 πουλάει όλους τους ραδιοσταθμούς για αγοράσει έναν τηλεοπτικό σταθμό στην Ατλάντα ο οποίος φυτοζωούσε, τον WJRJ, τον οποίο τον μετονομάζει σε WTCG,

Το 1976 εξασφαλίζει άδεια να διαμοιράζει το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού δορυφορικά σε άλλους τοπικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.

Το 1978 αιτείται για τη χορήγηση άδειας για τηλεοπτικό κανάλι που θα μεταδίδει ειδήσεις 24 ώρες το 24ωρο και τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία.

Το 1979 γεννιέται το Cable News Network, το γνωστό σε όλους μας CNN.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News