Σαν Σήμερα Πέμπτη 18/11/2021, 10:05
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς γεννήθηκε ο Μίκυ Μάους: Το ποντίκι από το οποίο ξεκίνησαν όλα

Πώς γεννήθηκε ο Μίκυ Μάους: Το ποντίκι από το οποίο ξεκίνησαν όλα

18 Νοεμβρίου 1928 

«Ελπίζω μόνο να μην ξεχάσουμε ποτέ ένα πράγμα: Ότι όλα ξεκίνησαν από ένα ποντίκι», είχε πει ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, τον Οκτώβριο του 1954. 

Το ποντίκι από το οποίο ξεκίνησαν όλα, ο Μίκυ Μάους, έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο Colony Theatre της Νέας Υόρκης, σε μία ταινία καρτούν που ονομάζεται «Steamboat Willie», στις 18 Νοεμβρίου του 1928. 

Αρχικά ονομαζόταν Μόρτιμερ. Ο Ντίσνεϊ τον είχε σχεδιάσει πρόχειρα κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού με τρένο λίγους μήνες νωρίτερα, βυθισμένος στην απελπισία, καθώς ο ανταγωνιστής του Τσάρλι Μιντζ του είχε κλέψει τα δικαιώματα για τον χαρακτήρα «Όσγουαλντ το Τυχερό Κουνέλι» που εκείνος είχε δημιουργήσει και είχε κάνει επιτυχία. 

Πώς γεννήθηκε ο Μίκυ Μάους: Το ποντίκι από το οποίο ξεκίνησαν όλα-1
Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ. (φωτ.: AP)

Ο Μίκυ Μάους εμφανίστηκε σε περισσότερες από 130 ταινίες, μεταξύ των οποίων και η θρυλική «Fantasia» του 1940. Και βέβαια, σε άπειρα επεισόδια σειρών και βιβλία κόμικ. 

Δέκα καρτούν του Μίκυ Μάους  προτάθηκαν για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρής Διάρκειας. Το «Lend a Paw» κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι το 1941. Το 1978, ο Μίκυ έγινε ο πρώτος ήρωας καρτούν με το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Πώς γεννήθηκε ο Μίκυ Μάους: Το ποντίκι από το οποίο ξεκίνησαν όλα-2
φωτ.: AP

Σήμερα, ο Μίκυ Μάους ζωντανεύει σε video games, προϊόντα  κάθε λογής και βέβαια στα θεματικά πάρκα της Disney.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι Μίκυ Μάους ξεκίνησε ως ένας αξιαγάπητος και πονηρός κακός, όμως με τον καιρό, η Disney προτίμησε να τον παρουσιάσει σαν το «καλό παιδί», έναν ειλικρινή και θαρραλέο ήρωα. Τα τελευταία χρόνια, εμφανίζεται όλο και πιο περιπετειώδης. 

Πώς γεννήθηκε ο Μίκυ Μάους: Το ποντίκι από το οποίο ξεκίνησαν όλα-3
φωτ.: AP

Στα 80α γενέθλια του Μίκυ, το 2008, το περιοδικό Time τον ανακήρυξε ως έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες στον κόσμο, συγκρίνοντάς τον ακόμα και με τον Άγιο Βασίλη. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Disney, το 98% των παιδιών ηλικίας από 3 έως 11 ετών σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν τον Μίκυ Μάους. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Από τη φτώχεια στα δισεκατομμύρια με ένα μαγικό ραβδί

Στο Metaverse του Μίκυ Μάους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News