Σαν Σήμερα Κυριακή 31/10/2021, 10:08

Η μαγεία πέθανε ανήμερα του Χαλοουίν

Η μαγεία πέθανε ανήμερα του Χαλοουίν

31 Οκτωβρίου 1926 

Πέθανε ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι. 

Γεννημένος στην Ουγγαρία ως Έρικ Βάιζ, εμπνεύστηκε το όνομά του από τον Γάλλο μάγο Ζαν Ρομπέρ-Χουντίν. 

Ο Χουντίνι, ο διασημότερος μάγος του 20ου αιώνα, πέθανε από περιτονίτιδα σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ, ανήμερα του Χαλοουίν. 

Δώδεκα ημέρες νωρίτερα, καθώς σε μία συνάντησή του με φοιτητές στο Μόντρεαλ, ο Χουντίνι μίλησε για τη δύναμη των μυών της κοιλιάς του και την ικανότητά τους να αντέχουν δυνατά χτυπήματα. 

Ξαφνικά, ένας φοιτητής του έδωσε δύο μπουνιές στο στομάχι. Ο μάγος δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί και τα χτυπήματα έσπασαν την σκωληκοειδίτιδα του.  

Η μαγεία πέθανε ανήμερα του Χαλοουίν-1
φωτ.: AP

Ο Χουντίνι αρρώστησε στο τρένο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής του στο Ντιτρόιτ και αφότου έδωσε μία τελευταία παράσταση, μπήκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί τον χειρούργησαν, όμως δεν μπόρεσαν να τον σώσουν. 

Έχοντας παρουσιάσει ένα φυσικό ταλέντο για τα ακροβατικά και μία μεγάλη ικανότητα να παραβιάζει κλειδαριές από πολύ μικρή ηλικία, ο Χουντίνι ήταν εννέα ετών όταν μπήκε σε ένα τσίρκο και άρχισε να περιοδεύει στις ΗΠΑ. 

Σύντομα ειδικεύτηκε στα νούμερα αποδράσεων και έγινε διάσημος για την ικανότητά του να δραπετεύει από κάθε απίθανη κατάσταση. 

Στα πιο δημοφιλή του νούμερα, τον έδεναν και τον κλείδωναν σε ένα σιδερένιο μπαούλο, το οποίο στη συνέχεια έριχναν σε μία δεξαμενή με νερό ή από ένα πλοίο. 

Σε άλλες περιπτώσεις, ο Χουντίνι βρισκόταν κρεμασμένος από έναν ουρανοξύστη φορώντας ζουρλομανδύα ή θαμμένος χωρίς φέρετρο δύο μέτρα κάτω από τη γη. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News