Σαν Σήμερα Τετάρτη 9/12/2020, 09:09
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όταν ο Πούλιτζερ έγινε εκδότης

Όταν ο Πούλιτζερ έγινε εκδότης

1878: Ο Τζόζεφ Πόυλιτζερ, 31 ετών, εξαγοράζει την ημερήσια εφημερίδα του Σεντ Λούις, Dispatch, έναντι 2.500 δολαρίων. Ο Πούλιτζερ πέτυχε συγχώνευση με την St. Louis Post και μέσα σε ένα χρόνο η Post- Dispatch διπλασίασε την κυκλοφορία της και έβγαλε κέρδος. Ο Πούλιτζερ μετανάστευσε από την Ουγγαρία στις ΗΠΑ το 1864 και υπηρέτησε στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο στην πλευρά των Βορείων. Το 1868 άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γερμανόφωνη εφημερίδα Westliche Post για να γίνει δέκα χρόνια αργότερα εκδότης. 

 

1886: Ο δημιουργός της βιομηχανίας κατεψυγμένων τροφίμων, Κλάρενς Μπερντσαϊ, γεννιέται στη Νέα Υόρκη. Αφού εργάστηκε ως υπάλληλος γραφείου, ασφαλιστής και έμπορος ειδών γούνας, το 1923 ίδρυσε την Birdseye Seafoods στη Νέα Υόρκη. Κήρυξε πτώχευση δύο χρόνια αργότερα και το 1926 ίδρυσε την General Seafoods Company. Το 1930 άρχισε η πώληση των προϊόντων με το σήμα Birds Eye Frost Foods. 

 

1996: «Ολοένα και περισσότεροι CEOs αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα του μάρκετινγκ. Πουλάς εμπιστοσύνη». Το σχόλιο της ημέρας από τον Φίλιπ Κότλερ, ακαδημαϊκό και ειδικό στο μάρκετινγκ, στο Business Week. 

 

2002: H United Airlines κηρύσσει πτώχευση. Ήταν η μεγαλύτερη έως τότε χρεοκοπία αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο. Bάσει της επιβατικής κίνησης η United ήταν στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας.  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News