Σαν Σήμερα Σάββατο 28/08/2021, 09:26
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

28 Αυγούστου 

1910 – Το Μαυροβούνιο ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1963 – Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δεινός υπερασπιστής των πολιτικών δικαιωμάτων εκφωνεί τη μνημειώδη ομιλία του «Έχω ένα όνειρο» ενώπιον 200.000 διαδηλωτών στη διάρκεια της πορείας για την Εργασία και την Ελευθερία στην Ουάσινγκτον. Η ομιλία του στα σκαλιά του Μνημείου Λίνκολν, στην οποία περιέγραφε το όραμά του για ισότητα στην αμερικανική κοινωνία, θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων και από τις πιο αξιοσημείωτες ομιλίες της αμερικανικής ιστορίας.

1988 – Εβδομήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αεροπλάνα της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν στον αέρα και το ένα συνετρίβη πάνω σε πλήθος στη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στο Ράμσταϊν της Δυτικής Γερμανίας.

1996 – Πέφτουν και επισήμως οι τίτλοι τέλους στον γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς εκδίδεται το διαζύγιο του πριγκιπικού ζεύγους.

2006 – Πέθανε σε ηλικία 116 ετών το γηραιότερο άτομο στον κόσμο. Επρόκειτο για την Μαρία Εστέρ ντε Καποβίλα, η οποία είχε γεννηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 1889.

2007 – Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ ορκίζεται πρόεδρος στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News