Σαν Σήμερα Κυριακή 22/08/2021, 07:36
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Υποχρεωτική πορνεία για τις… ορέξεις των στρατιωτών

Υποχρεωτική πορνεία για τις… ορέξεις των στρατιωτών

1910 – Η χερσόνησος της Κορέας προσαρτήθηκε από την Ιαπωνία και παρέμεινε υπό ιαπωνική κατοχή για περίπου 35 χρόνια (στη συνέχεια ακολούθησε η διχοτόμηση της χερσονήσου και η δημιουργία δύο κρατών: Της Βόρειας και της Νότιας Κορέας). Η ιαπωνική κατοχή ήταν ιδιαίτερα σκληρή, με τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια εργάτες να βρίσκονται σε καταναγκαστική εργασία και χιλιάδες γυναίκες να οδηγούνται σε υποχρεωτική πορνεία, προς τέρψιν των κατοχικών στρατευμάτων. Μέχρι και σήμερα, η Ιαπωνία αρνείται πολλά από τα εγκλήματα εκείνης της περιόδου.

1922 – Ο Ιρλανδός πολιτικός και επικεφαλής Σιν Φέιν, Michael Collins, σκοτώθηκε σε ενέδρα από πολιτικούς του αντιπάλους. Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της αγγλοϊρλανδικής συνθήκης του 1921, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία ανεξάρτητου ιρλανδικού κράτους, της σημερινής Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

1973 – ο Henry Kissinger διορίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, διαμορφώνοντας την εξωτερική πολιτική της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70. Θεωρείται υπεύθυνος για την άμβλυνση της έντασης με τη Σοβιετική Ένωση, αλλά και για την απόφαση απόσυρσης των στρατιωτικών δυνάμεων από το Βιετνάμ. Ήταν θιασώτης της λεγόμενης real politic, καθώς βασικό του δόγμα ήταν ο ρεαλισμός στη διπλωματία. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, φέρεται ότι ήταν από τους αξιωματούχους, ο οποίος στήριξε με διάφορους τρόπους αυταρχικά καθεστώτα ανά τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και την Χούντα των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα. 

2002 – Πίνακας του Ιταλού ζωγράφου Τιτσιάνο, η αξία του οποίου ξεπερνούσε τα 7,6 εκατ. δολάρια, βρέθηκε σε πλαστική σακούλα σε δρόμο του Λονδίνου, επτά χρόνια αφότου εκλάπη από μουσείο στη δυτική Αγγλία. 

2006 – Το ρωσικό αεροσκάφος Tu-154 κατέπεσε στο έδαφος της Ουκρανίας, οδηγώντας στον θάνατο και τους 170 επιβαίνοντες. 

2010 – 33 μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν σε βάθος πολλών μέτρων κάτω από τη γη. Χρειάστηκαν τουλάχιστον 17 ημέρες για να καταφέρουν να επικοινωνήσουν με τους διασώστες, οι οποίες τους αναζητούσαν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News