Σαν Σήμερα Σάββατο 26/06/2021, 07:30
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η δωρεά των 30,7 δισ. δολαρίων

26 Ιουνίου

Η δωρεά των 30,7 δισ. δολαρίων

1945 – Το Καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών υπεγράφη από 50 κράτη στο Σαν Φρανσίσκο, δημιουργώντας τον διάδοχο της Λίγκας των Εθνών. Ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών των νικήτριων χωρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για εδραίωση της ειρήνης και ανοικοδόμηση του πλανήτη. Μέχρι και σήμερα αποτελεί τον σημαντικότερο διεθνή οργανισμό για την ειρήνη και την ασφάλεια. Αριθμεί 193 κράτη – μέλη. 

1960 – Η βρετανική Σομαλία έγινε ανεξάρτητη. Πέντε ημέρες αργότερα ενώθηκε με την ιταλική Σομαλία και έγινε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα: Δημοκρατία της Σομαλίας.

1988 – Airbus A320 της Air France συνετρίβη κοντά στη Μυλούζ, στη Γαλλία

2000 – Μία διεθνής ομάδα επιστημόνων ολοκλήρωσε την εργασία πάνω στο ανθρώπινο γωνιδίωμα.

2006 – Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχους Γουόρεν Μπάφετ δώρισε περίπου 30,7 δισ. δολάρια στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates, σε μια προσπάθεια των δύο πλουσιότερων ανθρώπων να καταπολεμήσουν την φτώχεια, να περιορίσουν τις αρρώστιες και να βελτιώσουν την εκπαίδευση. Παρότι συνεχίζει να συμβάλλει οικονομία στο φιλανθρωπικό ίδρυμα, ο Μπάφετ προ ημερών ανακοίνωσε την παραίτησή του από κάθε αξίωμα στους κόλπους του Οργανισμού. Άλλωστε, έχει ήδη συμπληρώσει το 90ο έτος της ηλικίας του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News