Σαν Σήμερα Πέμπτη 17/06/2021, 09:53
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτό που πρέπει να ξέρει το αφεντικό

Αυτό που πρέπει να ξέρει το αφεντικό

17 Ιουνίου

 

1985: «Το άτομο που γνωρίζει το “πώς” θα έχει πάντα μία δουλειά. Το άτομο που γνωρίζει το “γιατί” θα είναι πάντα το αφεντικό του». Η δήλωση αυτή της Ντάιαν Ράβιτς στο περιοδικό Time περιγράφει τη φιλοσοφία της ιστορικού της εκπαίδευσης και πολιτικής αναλύτριας, που διδάσκει σήμερα στη σχολή Steinhardt του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Με πολυετή εμπειρία στην ακαδημαϊκή έρευνα και έχοντας διατελέσει υφυπουργός Παιδείας στις ΗΠΑ για μία τετραετία, το 2010 η Ράβιτς έγινε «ακτιβίστρια υπέρ του δημόσιου σχολείου». Πιστεύει στις δυνατότητες της δημόσιας εκπαίδευσης και στην ανάγκη αυτή να παράσχει τα εφόδια της κριτικής σκέψης στους μαθητές. 

Από τον Απρίλιο του 2012 η Ράβιτς διαχειρίζεται ένα blog εκπαιδευτικής πολιτικής, το οποίο ενημερώνεται με έως και 10 αναρτήσεις καθημερινά. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία φόρουμ εκπαίδευσης στον κόσμο με περισσότερα από 36 εκατομμύρια views. To blog υποστηρίζει τη σπουδαιότητα των καλά καρτισμένων δασκάλων στα δημόσια σχολεία ,τις διαδικασίες αξιολόγησης και την επαρκή χρηματοδότησή τους, ενώ τάσσεται κατά της πολιτικής των vouchers. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News