Σαν Σήμερα Κυριακή 29/11/2020, 10:01
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Μία χρεοκοπία και τρεις ιστορίες επιτυχίας

29 Νοεμβρίου 

1596: Άλλοτε μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις στον πλανήτη, η Ισπανία κηρύσσει χρεοκοπία. Οι διαρκείς πολεμικές επιχειρήσεις και ειδικά η αποτυχημένη προσπάθεια να εισβάλει στην Αγγλία, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι εξεγέρσεις κατά της ισπανικής αυτοκρατορίας από τον Νέο Κόσμο, αλλά και η κακοδιαχείριση αδειάζουν τα βασιλικά ταμεία. 

1975: Το όνομα Microsoft χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για ένα λογισμικό μικρουπολογιστών σε επιστολή του Μπιλ Γκέιτς προς τον Πολ Άλεν. Η Microsoft θα εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας στον κόσμο της τεχνολογίας και του επιχειρείν. 

1994: H διοίκηση της Red October Candy Factory ανακοινώνουν ότι γίνεται ότι η πρώτη πρώην Σοβιετική κρατική επιχείρηση που μπαίνει στο χρηματιστήριο. 

1995: Οι μετοχές της Pixar Animation Studios κάνουν το ντεμπούτο τους στο χρηματιστήριο. Η αξία τους διπλασιάζεται μέσα στην πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης. Η αρχική δημόσια εγγραφή ήρθε μία εβδομάδα με την προβολή του άκρως επιτυχημένου animation, Toy Story. 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News