Σαν Σήμερα Πέμπτη 22/04/2021, 10:38
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

O πόλεμος της Cola

O πόλεμος της Cola

22 Απριλίου 

1985: Οι υπάλληλοι της Pepsi-Cola USA λαμβάνουν με το που φτάνουν στο πόστο τους μία επιστολή από τον πρόεδρο, Ρότζερ Ενρίκο. Αυτή γράφει τα εξής: 

«Προς όλο το προσωπικό της Pepsi Bottlers και Pepsi- Cola Company, 

Μου δίνει τεράστια χαρά να σας προσφέρω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου. Ύστερα από 87 χρόνια σκληρής μάχης, ο αντίπαλος μόλις έκανε πίσω. Η Coca Cola αποσύρει το προϊόν της από την αγορά και προωθεί νέα φόρμουλα με το brand Coke για να είναι “περισσότερο σαν την Pepsi”. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιτυχία της Pepsi είναι αυτή που την ανάγκασε σε αυτή την κίνηση. 

Με εκτίμηση, 

Ρότζερ Ενρίκο»

Ο Ενρίκο έστειλε το σύντομο αυτό γράμμα πανηγυρίζοντας το νέο προϊόν του αντιπάλου του, New Coke, που ανακοινώθηκε επισήμως την επομένη (23 Απριλίου) από την Coca Cola. Πίστευε πως ήταν απόδειξη της μεγαλύτερης νίκης του έως τότε στον «πόλεμο της Cola», όπως τον ονόμαζαν τα μέσα ενημέρωσης. Ύστερα από 99 χρόνια η φόρμουλα του δημοφιλούς αναψυκτικού Coca Cola άλλαζε και παρουσιαζόταν στο καταναλωτικό κοινό με νέο όνομα. Oι φαν του αναψυκτικού δεν χάρηκαν καθόλου. Η εταιρεία έλαβε έλαβε περισσότερες από 40.000 επιστολές και 6.000 τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας ημερησίως. Αναγκάστηκε έτσι να επαναφέρει την παλιά Coca Cola το ίδιο καλοκαίρι. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News