Σαν Σήμερα Πέμπτη 11/02/2021, 09:30
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η νίκη των εργαζομένων στο Ντιτρόιτ

11 Φεβρουαρίου

 

1875: Ο ιδρυτής του εκδοτικού ομίλου Triangle Publication, Μόζες Άνενμπεργκ, γεννιέται στην Ανατολική Πρωσία. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Σικάγο το 1885. Η Triangle Publications πουλήθηκε από τον γιο του στον Ρούπερτ Μέρντοχ το 1988 έναντι 3 δισ. δολαρίων. 

 

1937: Λήγει η πρώτη μεγάλη διαμάχη εργατικών συνδικάτων- εργοδοτών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Εκπρόσωποι της General Motors και της United Auto Workers υπογράφουν συμφωνία, που δίνει τέλος σε καθιστική διαμαρτυρία 44 ημερών στο εργοστάσιο του Ντιτρόιτ. Η Gm διέθεσε επιπλέον 25 εκατ. δολάρια αποκλειστικά για αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους και αναγνώρισε το σωματείο τους. 

 

2004: Το Erbitux – το αντικαρκινικό φάρμακο στο επίκεντρο των νομικών περιπετειών της Μάρθα Στιούαρτ, που διώχθηκε για εσωτερική πληροφόρηση- λαμβάνει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Τέθηκε προς πώληση λίγες ημέρες αργότερα με τιμή 2.500 δολ. ανά δόση. Η μετοχική τιμή του αυξανόταν επί μήνες. Ο Σαμ Γουάκσαλ, που ίδρυσε την εταιρεία ImClone, είχε ακόμη να εκτίσει έξι χρόνια από την ποινή κάθειρξης. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News