Life & Arts Τρίτη 15/03/2022, 18:11
TECH - SCIENCE

Θα ανεβαίνατε πάνω σε μια κατσίκα-ρομπότ;

To μέλλον είναι εδώ - και έχει κέρατα

Θα ανεβαίνατε πάνω σε μια κατσίκα-ρομπότ;

Κάποιοι ίσως νόμιζαν ότι το 2022 η ανθρωπότητα θα χρησιμοποιούσε ιπτάμενα αυτοκίνητα για τις καθημερινές της μετακινήσεις. Προς το παρόν, θα χρειαστεί να συμβιβαστεί με ένα… ρομπότ-κατσίκα.

Το τετράποδο και συμπαθέστατο (αν μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει έτσι) ρομπότ, που λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια, παρουσιάστηκε από την Kawasaki, η οποία είναι κυρίως γνωστή για τις μηχανές της, την περασμένη εβδομάδα στο International Robot Exhibition (iREX) στο Τόκυο. 

Το ρομπότ με το όνομα Bex (Μπεξ) εμφανίζεται να περπατάει αργά με τα τέσσερα πόδια του. Μπορεί, επίσης, να λυγίσει τα πόδια του και να τσουλήσει πάνω σε ροδάκια που έχει στα γόνατά του – μια λύση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ισορροπίας που έχουν τα περισσότερα ρομπότ.

Η κατσίκα-ρομπότ έχει χώρο και για αναβάτη, ο οποίος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως όχημα και να την ελέγξει με ένα τιμόνι.

Δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα Kaleido της Κawasaki το οποίο από το 2015 προσπαθεί να αναπτύξει ανθρωπόμορφα ρομπότ.

Στην ιστοσελίδα της, η Kaleido αναφέρει ότι το Bex μπορεί να κουβαλήσει έως και 100 κιλά. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε αποθήκες και εργοστάσια.

Μπορείτε επίσης να βγάλετε… την κατσίκα από το ρομπότ, καθώς το πάνω μέρος του μπορεί να αφαιρεθεί.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, το οποίο εμφανίστηκε να περπατάει στα δύο του πόδια, να χορεύει και να χαιρετάει το κοινό στην έκθεση. 

Το διαφορετικό με το συγκεκριμένο ρομπότ, σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς της, είναι ότι είναι σε θέση να μαθαίνει διαισθητικά, χρησιμοποιώντας την καταγραφή κίνησης, σε αντίθεση με τα άλλα «αδερφάκια» του που συνήθως τα χειρίζονται προγραμματιστές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Ο πόλεμος του ανθρώπου με τη μηχανή: Τι έμαθε ο μεγάλος χαμένος

Spot: Ο σκύλος-ρομπότ της Boston Dynamics που χορεύει σαν τον Mick Jagger

Εσείς θα αφήνατε ένα ρομπότ να σας υπερασπιστεί στο δικαστήριο;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News