Life & Arts Τρίτη 28/12/2021, 22:45
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Προσφέρει υπέρογκα μπόνους σε μετοχές για να κρατήσει τα ταλέντα της

Apple: Προσφέρει υπέρογκα μπόνους σε μετοχές για να κρατήσει τα ταλέντα της

Ασυνήθιστα υψηλά μπόνους σε μετοχές προσφέρει η Apple σε ορισμένους μηχανικούς, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα ταλέντα και ταυτόχρονα να αποτρέψει την έξοδο προς ανταγωνιστικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως ο ιδιοκτήτης του Facebook, η Meta Platforms.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ενημέρωσε ορισμένους εξειδικευμένους μηχανικούς λογισμικών για τα έκτακτα μπόνους, τα οποία θα τα εκδώσει υπό τη μορφή περιορισμένων μετοχών, σύμφωνα με πηγές. Οι μετοχές κατοχυρώνονται για τέσσερα χρόνια, παρέχοντας ένα κίνητρο για παραμονή στην εταιρεία κατασκευής των iPhone.

Τα μπόνους, που προκάλεσαν έκπληξη για όσους τα έλαβαν, κυμαίνονταν από περίπου 50.000 έως και 180.000 δολάρια σε ορισμένες περιπτώσεις. Πολλοί από τους μηχανικούς έλαβαν ποσά περίπου 80.000, 100.000 ή 120.000 δολαρίων σε μετοχές, ανέφεραν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το πρόγραμμα είναι εμπιστευτικό. Το προνόμιο παρουσιάστηκε από τους διευθυντές ως ανταμοιβή για τις υψηλές επιδόσεις.

Η Apple βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «πόλεμο» προσέλκυσης ταλέντων με άλλες εταιρείες της Silicon Valley με τη Meta να αποτελεί ιδιαίτερη απειλή. Η Meta έχει προσλάβει περίπου 100 μηχανικούς από την Apple τους τελευταίους μήνες, όμως και η Apple έχει προσελκύσει προσωπικό της Meta.

Οι δύο εταιρείες είναι πιθανό να γίνουν σκληροί αντίπαλοι σε συστήματα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και έξυπνα ρολόγια, με αμφότερες να σχεδιάζουν σημαντικές καινοτομίες τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό και η Μeta, ο «γίγαντας» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που διαχειρίζεται το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, έχει αυξήσει σημαντικά τους μισθούς του καθώς προσπαθεί μηχανικούς εξειδικευμένους στο metaverse.

Διαρροές ταλέντων έχει πλήξει και άλλους τομείς της Apple, συμπεριλαμβανομένης του τμήματος αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News