Life & Arts Τετάρτη 8/12/2021, 21:14
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Apple: Μία «ανάσα» από τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Apple: Μία «ανάσα» από τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Σε «απόσταση αναπνοής» από τα 3 τρισ. δολάρια βρίσκεται η κεφαλαιοποίηση της Apple, ορόσημο που θα καθιστούσε την αξία της ίση με την οικονομία της Γερμανίας ή ακόμη και της Βρετανίας, μόλις έναν χρόνο αφότου ξεπέρασε το φράγμα των 2 τρισ.δολαρίων. 

Η μετοχή της Apple χρειάζεται να ενισχυθεί επιπλέον μόλις 6% προκειμένου να αναδειχθεί στην πρώτη εταιρεία του πλανήτη που θα ξεπεράσει τα 3 τρισ.δολάρια, σε λιγότερο από τέσσερα έτη από τότε που ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. 

 

Apple shares are nearing $3 trillion market value
 returned

 

Η Apple έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 30% από την αρχή του έτους, ενώ το 2020 είχε καταγράψει ράλι 80%. Οι υπόλοιπες εταιρείες στο «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων» -Microsoft, Amazon, Alphabet και Tesla – έχουν παρουσιάσει άνοδο από 10% έως 70% το ίδιο διάστημα.

Επίσης, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η μετοχή της Apple έχει παρουσιάσει κέρδη της τάξης του 22.000%, αντίστοιχη με 28% ετησίως. Συγκριτικά, ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 έχει παρουσιάσει κέρδη 7,5% ετησίως την ίδια περίοδο. Ελάχιστες άλλες μετοχές τεχνολογίας έχουν παρουσιάσει καλύτερη επίδοση – η Nvidia καταγράφει κέρδη 31% ετησίως, ενώ ο γίγαντας του streaming, Netflix 39% ετησίως από την αρχική δημόσια εγγραφή της το 2002. 

Tech Titans

U.S. companies dominate list of world’s most valuable businesses

Source: Bloomberg

Note: Market value, in dollars

Η μετοχή της έχει ήδη ξεπεράσει τη μέση τιμή-στόχο που είχε θέσει η Wall Street κατά 4 δολάρια, με την πλειονότητα των αναλυτών που καλύπτουν τη μετοχή να την αξιολογούν ως “buy” ή υψηλότερα.

«Η Apple φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αντοχή στα σκαμπανεβάσματα των οικονομικών εξελίξεων επειδή πρόκειται για ένα ισχυρό brand. H ροή των νέων προϊόντων της είναι επίσης αρκετά ισχυρή», δήλωσε η Susannah Streeter, αναλύτρια της Hargreaves Lansdown.

Η Apple έχασε για λίγο τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας από τη Microsoft Corp νωρίτερα φέτος, μετά τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της Τίμ Κουκ για τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη δυσκολία στην προμήθεια ημιαγωγών και εξαρτημάτων για την κατασκευή smartphones και φορητών υπολογιστών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News