Life & Arts Τετάρτη 1/12/2021, 22:31
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: «Ελεύθερες» πλέον οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

Facebook: «Ελεύθερες» πλέον οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

To Facebook ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη την απόφασή του να αντιστρέψει τη μακροχρόνια πολιτική που εμπόδιζε τις περισσότερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων να προβάλλουν διαφημίσεις στις υπηρεσίες του.

Η κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα αφότου η εταιρεία, η οποία έχει μετονομαστεί πλέον σε Meta, προσπάθησε και απέτυχε να λανσάρει ένα κρυπτονόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την online αποστολή χρημάτων σε οποιονδήποτε στον κόσμο μέσω προϊόντων Facebook. Ο επικεφαλής των προσπαθειών για την προώθηση του κρυπτονομίσματος του Facebook, Ντέιβιντ Μάρκους, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του έτους.

Η εταιρεία απαγόρευσε τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο του 2018, αλλά περιόρισε ελαφρώς αυτήν την απαγόρευση τον Μάιο του 2019. Η απαγόρευση είχε αποτρέψει τις νεοφυείς επιχειρήσεις στους τομείς των κρυπτονομισμάτων και του blockchain να προωθήσουν τη δουλειά τους και να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες μέσα από το Facebook και το Instagram.

Ο Χένρι Λάβ, πρώην υπάλληλος στην ομάδα μικρών επιχειρήσεων του Facebook, είπε ότι η νέα πολιτική της εταιρείας είναι τεράστια για την αγορά κρυπτονομισμάτων και θα επιτρέψει σε περισσότερους ιδιώτες επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. 

Ο Εμάντ Χασάν, ένας άλλος πρώην υπάλληλος του Facebook, είπε ότι η νέα πολιτική θα ευνοήσει επίσης τις νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ως βάση το blockchain, την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να λειτουργήσουν τα κρυπτονομίσματα.

Το Facebook έχει περιορίσει σημαντικά τις δικές του φιλοδοξίες στον τομέα των κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο χρόνο. Αφού παρουσίασε με ενθουσιασμό τα σχέδιά του για ένα κρυπτονόμισμα και ένα ψηφιακό πορτοφόλι το 2019, το Facebook αντιμετώπισε σκληρή αντίδραση από νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τελικά το ψηφιακό της πορτοφόλι Novi, τον Οκτώβριο, όμως το ψηφιακό νόμισμα, το οποίο τώρα ονομάζεται Diem και διευθύνεται από μια ανεξάρτητη ένωση, παραμένει ακυκλοφόρητο στο κοινό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News