Green Economy Δευτέρα 20/09/2021, 15:24
GREEN ECONOMY

Bill Gates: Εκατομμύρια δολάρια από επτά εταιρείες για πράσινες τεχνολογίες

Bill Gates: Εκατομμύρια δολάρια από επτά εταιρείες για πράσινες τεχνολογίες

Η ΜΚΟ Breakthrough Energy, την οποία ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς το 2016, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια από επτά μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, ώστε να αναπτύξει τεχνολογίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα χρήματα προέρχονται από τη Microsoft, την BlackRock, τη General Motors, την American Airline, την Boston Consulting Group, την Bank of America και την ArcelorMittal.

Μολονότι η Breakthrough Energy δεν ανακοίνωσε το ακριβές ποσό, το Bloomberg μεταδίδει ότι ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια. Η εταιρεία ωστόσο επεσήμανε ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν στο πρόγραμμα «Breakthrough Energy Catalyst», το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στην χρονιά και έχει στόχο τη χρηματοδότηση, παραγωγή και αγορά νέων λύσεων για τη στήριξη μίας οικονομίας με μηδενικούς ρύπους

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι απαιτείεται μία νέα «βιομηχανική επανάσταση» προκειμένου να αποφευχθεί μία κλιματική καταστροφή στον πλανήτη. «Η μισή από την τεχνολογία που απαιτείται για να φτάσουμε στους μηδενικούς ρύπους είτε δεν υπάρχει ακόμη είτε είναι υπερβολικά ακριβή, ώστε να την αποκτήσει ο περισσότερος κόσμος», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς. «Το Catalyst είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να το αλλάξει αυτό και να παρέχει έναν αποδοτικό τρόπο για επενδύσεις στο μέλλον της καθαρής τεχνολογίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δουλεύοντας με αυτή την κοινότητα ιδιωτικών και δημοσίων εταίρων που συνεχώς μεγαλώνει, το Catalyst θα αποκτήσει μία παγκόσμια εικόνα σχετικά με την κατάσταση της ενεργειακής καινοτομίας – τις τεχνολογίες-κλειδί, τις κορυφαίες εταιρείες, τους επενδυτικούς εταίρους και τις καθοριστικές πολιτικές – και θα χρηματοδοτήσει τα προγράμματα που θα έχουν το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη μας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News