Life & Arts Δευτέρα 30/08/2021, 10:38
TECH - SCIENCE

Αβοκάντο, μυρμήγκια και ένα ρομποτικό χέρι: Το νέο πακέτο που στέλνει ο Μασκ στο διάστημα

Αβοκάντο, μυρμήγκια και ένα ρομποτικό χέρι: Το νέο πακέτο που στέλνει ο Μασκ στο διάστημα

Ένα περίεργο πακέτο αναμένεται να φτάσει σήμερα, Δευτέρα, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Έχει σταλεί από τη SpaceX με την κάψουλα Dragon και περιλαμβάνει αβοκάντο, μυρμήγκια και ένα ρομποτικό χέρι. Είναι η 23η αποστολή της εταιρείας του Ίλον Μασκ για λογαριασμό της NASA σε λιγότερο από μία δεκαετία. 

Η Dragon μεταφέρει συγκεκριμένα φρέσκα τρόφιμα, προμήθειες και άλλα υλικά για πειράματα συνολικού βάρους 4.800 λιβρών (2.700 κιλών) για τους 7 αστροναύτες του διαστημικού σταθμού, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεταξύ άλλων φρέσκα λεμόνια και παγωτό. 

Η προσκοπική οργάνωση Girl Scouts στέλνει μηρμύγκια, γαρίδες άλμης και διάφορα είδη φυτών ως αντικείμενο πειραμάτων, μαζί με φρέσκα τρόφιμα. Το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στέλνει σπόρους για γενετική έρευνα και υλικά που μπορούν να υποβληθούν σε συνθήκες απουσίας βαρύτητας. 

Μία ιαπωνική startup στέλνει πειραματικό ρομποτικό χέρι, το οποίο θα επιχειρήσει να «βιδώσει» αντικείμενα και να εκτελέσει άλλες αγγαρείες που συνήθως γίνονται από αστροναύτες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από AP
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News