Life & Arts Πέμπτη 22/07/2021, 22:40
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Akamai: «Μπλακ άουτ» σε μεγάλες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο

Akamai: «Μπλακ άουτ» σε μεγάλες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο

Ιστότοποι πολλών δεκάδων μεγάλων ομίλων, μεταξύ των οποίων αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και τεχνολογικές εταιρείες, αντιμετώπισαν σήμερα για κάποιο χρονικό διάστημα διακοπή των διαδικτυακών υπηρεσιών τους σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά από βλάβη που εντοπίστηκε σε λογισμικό του αμερικανικού παρόχου υπηρεσιών Akamai.

Ταυτόχρονα, αρκετές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών Southwest, Delta Air Lines, και των εταιρειών Costco Wholesale Corp, American Express, Airbnb ανέφεραν δυσκολίες σύνδεσης στους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους.

Περίπου στις 19.30 ώρα Ελλάδας, η Akamai ανακοίνωσε στο Twitter ότι παρατήρησε προβλήματα στην εξυπηρέτηση πελατών της, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Ωστόσο, περίπου στις 20:00 ώρα Ελλάδας, η Akamai ανακοίνωσε ότι επιδιόρθωσε τις αιτίες αυτής της διακοπής.

Η εταιρεία, με έδρα το Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη, βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες), επιβεβαίωσε ότι η διακοπή αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης στην πλατφόρμα της. Εξήγησε ότι το περιστατικό, επιλύθηκε σε λιγότερο από μία ώρα επηρεάζοντας κυρίως τους ιστότοπους της Amazon και των New York Times και αποδίδοντάς το σε σφάλμα του λογισμικού της.

Η Akamai παρέχει διάφορες υπηρεσίες πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και υπηρεσιών βελτιστοποίησης της πρόσβασης σε ιστότοπους, οι οποίες, θεωρητικά, επιτρέπουν τη διατήρηση της πρόσβασης χάρη, εν μέρει, στο cloud.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News