Life & Arts Δευτέρα 12/07/2021, 22:00
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Microsoft: Εξαγοράζει την RiskIQ στον χώρο της κυβερνοασφάλειας

Microsoft: Εξαγοράζει την RiskIQ στον χώρο της κυβερνοασφάλειας

Στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού στον χώρο της κυβερνοασφάλειας RiskIQ προχωρά ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων του παρέχοντας καλύτερη προστασία στους καταναλωτές σε μία περίοδο που έχουν πολλαπλασιαστεί οι κυβερνοεπιθέσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. 

Η «μάστιγα» των κυβερνοεπιθέσεων σημαίνει ότι οι εταιρείες πληροφορικής πιέζονται να καταστήσουν ακόμη πιο ασφαλή τα λειτουργικά τους προγράμματα και τις δραστηριότητές τους. 

Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές από τη Microsoft, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε την Κυριακή πως η Microsoft θα καταβάλει πάνω από 500 εκατ. δολάρια σε μετρητά για την εξαγορά της RiskIQ. 

H απόκτηση της RiskIQ θα βοηθήσει τη Microsoft να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των υπηρεσιών ασφάλειας. Το λογισμικό Illuminate που παρέχει η RiskIQ εντοπίζει απειλές με βάση το αποτύπωμα τεχνολογίας ενός οργανισμού, έτσι ώστε οι πελάτες των εταιρειών να καταλαβαίνουν σε ποιό σημείο και με πιο τρόπο μπορούν να δεχθούν επίθεση σε περίπλοκους ιστότοπους εταιρικών δικτύων.  

Το λογισμικό της λειτουργεί στο cloud Azure της Microsoft και σε άλλα cloud συστήματα, όπως αυτό Amazon Web Services. Πελάτες της είναι μεταξύ άλλων οι εταιρείες Facebook, BMW, American Express και U.S. Postal Service, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

Η RiskIQ ιδρύθηκε το 2009, με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και γρήγορα έγινε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του κλάδου, αντλώντας 83 εκατ.δολάρια από εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την Crunchbase. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News