Life & Arts Παρασκευή 2/07/2021, 20:16
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βεστάγκερ προς Apple: Προσοχή στην χρήση του ιδιωτικού απορρήτου

Βεστάγκερ προς Apple: Προσοχή στην χρήση του ιδιωτικού απορρήτου

Προειδοποίηση στην Apple να μην χρησιμοποιήσει τις ανησυχίες για το ιδιωτικό απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών ως δικαιολογία για να αποτρέψει τον ανταγωνισμό στην εφαρμογή της App Store, απηύθυνε η Επίτροπος της Ε.Ε. για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, επικαλείται τους λόγους αυτούς για να μην επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταθιστούν λογισμικό εκτός της εφαρμογής Store, όπως αναφέρεται σε αποκλειστικό τηλεγράφημα του Reuters. 

H Βεστάγκερ, η οποία είναι επίσης και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, προτεινε πέρυσι να τεθεί σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κανονισμών που θα διέπει τις Ψηφιακές Αγορές, το οποίο θα υποχρέωνε την Apple να ανοίξει την ιδιαίτερα κερδοφόρο εφαρμογή της App Store ούτως ώστε οι χρήστες να μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από το Διαδίκτυο από από τρίτα μέρη.

Ωστόσο, ο Κουκ διαμήνυσε ότι οι κανονισμοί αυτοί κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την ασφάλεια και το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών των iPhones. 

H Eπίτροπος, αφού τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του Κουκ, απάντησε ότι το σημαντικό στο σημείο αυτό είναι να μην θωρακιστεί με το πρόσχημα αυτό η Apple απέναντι στους ανταγωνιστές της, επειδή, όπως είπε, δεν πρόκειται να απειληθεί ούτε η ασφάλεια ούτε το ιδιωτικό απόρρητο των καταναλωτών εάν χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη εφαρμογή. Η Βεστάγκερ έδειξε ότι είναι ανοικτή σε κάποιες αλλαγές του πλαισίου κανονισμών, το οποίο χρειάζεται πρώτα την έγκριση των χωρών μελών της Ε.Ε. και του Ευρωκοινοβουλίου προτού εφαρμοστεί. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News