Life & Arts Δευτέρα 24/05/2021, 14:06
TECH - SCIENCE

Ιταλία: Μόλις το 13% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες 

Η Ιταλία βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ε.Ε. αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου

Ιταλία: Μόλις το 13% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες 

Νομοσχέδιο καταρτίζει η ιταλική κυβέρνηση, με το οποίο θα προσφέρει φοροαπαλλαγές για τα νοικοκυριά που θα προβούν σε εργασίες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες. 

Η Ιταλία βρίσκεται αρκετά πίσω σε σχέση μετην υπόλοιπη Ευρώπη αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς τα στοιχεία για την τρίτη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποκαρδιωτικά: η γείτονα βρίσκεται στην προτελευταία θέση μεταξύ των 27 χωρών μελών αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου, με σχεδόν το 17% των Ιταλών να μην το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ, ενώ μόλις το 13% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες, από 100 Mbps ή περισσότερο. 

Η νέα κυβέρνηση υπό τον Μάριο Ντράγκι, σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από 8 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, για υποδομές, ευρυζωνικότητας, 5G και δορυφορικές, ενώ επιθυμεί έως το 2026, όλοι οι Ιταλοί να έχουν πρόσβαση σε υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες 1Gb.  

Βάσει του υπό καταρτισμό νομοσχεδίου, η Ρώμη εξετάζει να συμπεριελάβει στις ήδη υπάρχουσες φοροαπαλλαγές για τη βελτίωση των κατοικιών και τις εργασίες που αφορούν την εγκατάσταση οπτικών ινών.

Οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα, επιτρέπουν στους πολίτες να αφαιρούν από τους φόρους τους έως και το 110% των δαπανών τους, προκειμένου να καταστήσουν τις οικίες τους περισσότερο αποδοτικές ενεργειακά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News