Start Ups Δευτέρα 17/05/2021, 16:31
SYNG

Η startup που φέρνει τον τρισδιάστατο ήχο με ένα ηχείο

Η τιμή πώλησης είναι στα 1.799 δολάρια, ενώ με την επιδαπέδια βάση, φθάνει στα 1.969 δολάρια

Η startup που φέρνει τον τρισδιάστατο ήχο με ένα ηχείο

Η Syng η startup του πρώην σχεδιαστή της Apple, Κρίστοφερ Στρίνγκερ, παρουσίασε το νέο ηχείο της με την ονομασία Cell Alpha, με το οποίο υπόσχεται να μας μεταφέρει την εμπειρία του τρισδιάστατου ήχου στα σπίτια μας με ένα μόνο ηχείο. 

Το Cell Alpha μοιάζει με το Άστρο του Θανάτου στον Πόλεμο των Άστρων και το σχήμα του δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό, από τη στιγμή που ο Στρίνγκερ στη διάρκειας 22 ετών θητεία του 22 στην Apple, εργάσθηκε στο σχεδιασμό από το HomePod έως το πρώτο iPhone. Αποτελείται από δύο γούφερ (για τις χαμηλές συχνότητες) και από τρία mid-range drivers (για τις μεσαίες και τις υψηλές συχνότητες) και με αυτή τη συστοιχία, έχει το προνόμιο να εισάγει για πρώτη φορά τον «τριφωνικό ηχείο», το οποίο διαχέει τρισδιάστατα τον ήχο σε όλο το μήκος και πλάτος ενός δωματίου. Έχει επίσης τρία μικρόφωνα τα οποία συλλέγουν τον ήχο και βάσει των δεδομένων αυτών στη συνέχεια γίνεται εκ νέου η διάχυσή του, ούτως ώστε αυτή να είναι σωστά κατανεμημένη. 

Η τιμή πώλησης είναι στα 1.799 δολάρια, ενώ με την επιδαπέδια βάση, φθάνει στα 1.969 δολάρια. 

Ενώ ένα ηχείο μπορεί να προσφέρει ήχο surround, ο συνδυασμός τριών Cell Alpha, δημιουργεί τη μέγιστη εμπειρία του τριφωνικού ήχου. Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία ευελπιστεί να δημιουργήσει έσοδα από την παραχώρηση της τεχνολογίας της σε τρίτους. πέραν από τις πωλήσεις των ηχείων. 

Επί του παρόντος το ηχείο υποστηρίζει το AirPlay 2 και το Spotify Connect μέσω σύνδεσης Wi-Fi, η σύνδεση των καλωδίων γίνεται μέσω πυλών USB-C, ενώ όπως έχει δηλώσει η εταιρεία στα σχέδιά της είναι να κατασκευάσει ένα καλώδιο USB-C σε HDMI, ούτως ώστε το Cell Alpha να συνδέεται στις τηλεοράσεις. 

Η Syng απασχολεί περί των 50 εργαζομένων και σύμφωνα με τους FT σε αυτούς περιλαμβάνονται πρώην σχεδιαστές και μηχανικοί από την Apple, όπως και πρώην εργαζόμενοι στη Nike και στο Facebook, αλλά και στην εταιρεία ηχητικού εξοπλισμού Harman Kardon. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από theverge, FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News