Life & Arts Τετάρτη 7/04/2021, 22:43
TECH - SCIENCE

Το Facebook δεν ειδοποίησε τους χρήστες που επηρεάστηκαν από τη διαρροή

Το Facebook δεν ειδοποίησε τους χρήστες που επηρεάστηκαν από τη διαρροή

Το Facebook δεν ειδοποίησε τους άνω των 530 εκατ. χρήστες του, των οποίων τα στοιχεία των λογαριασμών διέρρευσαν λόγω της αδυναμίας μιας λειτουργίας της πλατφόρμας πριν από το 2019 και προσφάτως δημοσιοποιήθηκαν σε μια βάση δεδομένων και δεν σχεδιάζει, αυτή τη στιγμή, να το κάνει, είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας. 

Το Business Insider έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αριθμοί τηλεφώνων και άλλες λεπτομέρειες από λογαριασμούς χρηστών ήταν διαθέσιμοι σε μια δημόσια βάση δεδομένων.

Το Facebook, σε μια ανάρτηση σε μπλογκ χθες, επισήμανε ότι «κακόβουλοι παράγοντες» απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019 εξαιτίας μιας αδυναμίας στο εργαλείο της πλατφόρμας για τις συγχρονισμένες επαφές.

Ο εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως το ΜΚΔ δεν είναι σίγουρο ότι έχει πλήρη εικόνα σχετικά με το ποιοι χρήστες θα έπρεπε να ενημερωθούν.

Είπε, επίσης, ότι έλαβε υπόψη του το γεγονός πως οι χρήστες δεν μπορούν να διορθώσουν το θέμα και ότι τα δεδομένα είναι δημοσίως διαθέσιμα, προκειμένου να αποφασίσει να μην ειδοποιήσει τους χρήστες.

Το Facebook διαβεβαίωσε ότι επέλυσε το πρόβλημα μόλις το αναγνώρισε εκείνη την περίοδο.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS