Life & Arts Δευτέρα 22/03/2021, 21:15
ΤWITTER

Στα 2,9 εκατ. δολάρια πωλήθηκε το πρώτο tweet στην ιστορία

Στα 2,9 εκατ. δολάρια πωλήθηκε το πρώτο tweet στην ιστορία

Στην τιμή των 2,9 εκατ.δολαρίων πώλησε σήμερα το πρώτο του «τιτίβισμα» ως ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ.

Το tweet του είναι σε μορφή φηφιακού περιουσιακού στοιχείου (non-fungible token -NFT), μία κατηγορία ενεργητικού που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στις αρχές του 2021. Kάθε ΝFT έχει τη δική του ψηφιακή υπογραφή, η οποία δίδει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να επαληθεύσει τη γνησιότητα και την ιδιοκτησίου του εν λόγω ενεργητικού. 

Το tweet – «Just setting up my twttr» – ήταν το πρώτο του Τζακ Ντόρσεϊ που έγινε στις 21 Μαρτίου του 2006.

Το NFT πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας στην πλατφόρμα Valuables, που ελέγχεται από την αμερικανική εταιρεία Cent. Αγοράστηκε με την χρήση του κρυπτονομίσματος Ether έναντι 1.630,5825601 Εθερ, που αντιστοιχούσαν σε 2.915.835,47 δολάρια τη στιγμή της πώλησης, σύμφωνα με τον Κάμερον Χετζάζι, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Cent. 

Η Cent επιβεβαίωσε ότι αγοραστής είναι ο Σίνα Εστάβι. Με βάση το προφίλ του στο Twitter @sinaEstavi, κατοικεί στη Μαλαισία και είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας blockhain Bridge Oracle. Ο Εστάβι δήλωσε στο Reuters ότι είναι ευγνώμων, όταν ερωτήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την αγορά του. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS