Life & Arts Σάββατο 6/03/2021, 16:30
IPO

Στο Νasdaq μπαίνει η πρώτη αραβική εταιρεία τεχνολογίας

Στο Νasdaq μπαίνει η πρώτη αραβική εταιρεία τεχνολογίας

Η ανταγωνίστρια του Spotify, Anghami, η μουσική υπηρεσία streaming που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στη Μέση Ανατολή και στη Β.Αφρική, θα αποτελέσει την πρώτη αραβική εταιρεία τεχνολογίας που θα περάσει το «κατώφλι» του Nasdaq, αφού συμφώνησε να συγχωνευθεί με εταιρεία ειδικού σκοπού (SPAC). Η συμφωνία αυτή αποτιμά την εταιρεία γύρω στα 220 εκατ.δολάρια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Anghami θα συγχωνευθει με την εισηγμένη Vistas Media Acquisition Company και θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ.δολαρίων από την χρηματοοικονομική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Shuaa Capital, που λειτουργεί ως οικονομικός σύμβουλος της Anghami, και 10 εκατ.δολάρια από το μητρικό όμιλο της SPAC.

Η Anghmi με έδρα το Αμπου Ντάμπι, έχει περισσότερους από 70 εκατομμύρια χρήστες και συνεργάζεται με τις Universal Music Group, Sony Music και Warner Music Group. Βασικός ανταγωνιστής της είναι η Spotify που έγινε διαθέσιμη σε αρκετές χώρες της περιοχής στα τέλη του 2018. Τα έσοδα της Anghami αυξήθηκαν 80% την τελευταία τριετία και αναμένεται να πενταπλασιαστούν τα επόμενα τρία έτη.  
    
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News