Life & Arts Τρίτη 2/03/2021, 22:45
VIDEO GAMES

H δημιουργός του Fortnite, Epic Games, αγοράζει την Tonic Games Group

H δημιουργός του Fortnite, Epic Games, αγοράζει την Tonic Games Group

Η γνωστή από το παιχνίδι Fortnite εταιρεία Epic Games συμφώνησε να αγοράσει τη Tonic Games Group, τη βρετανική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το video game Fall Guys. 

Το παιχνίδι αυτό γνώρισε τεράστια ζήτηση πέρυσι το καλοκαίρι, προσελκύοντας εκατομμύρια παίκτες από τον πρώτο κιόλας μήνα που παρουσιάστηκε στην αγορά. 

Στο παιχνίδι μπορούν να παίξουν έως 60 άτομα με τη μορφή φασολιών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιό θα περάσει τα περισσότερα εμπόδια που είναι εν είδει ζαχαρωτών λαμβάνοντας ως ανταμοιβή κορώνες, που είναι το νόμισμα του παιχνιδιού και το οποίο οι παίκτες χρησιμοποιούν στη συνέχεια για να αγοράσουν καλλυντικά είδη.

Το παιχνίδι αυτό έδωσε εν μέρει την ώθηση για την εκρηκτική αύξηση των video games στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη τάση συγκεντρωτισμού που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στη βιομηχανία παιχνιδιών. Πέρυσι, η Microsoft συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία παιχνιδιών Bethesda στην τιμή των 7,5 δισ.δολαρίων, ενώ η EA ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας παιχνιδιών αγώνων Codemasters αξίας 1,2 δισ.δολαρίων. 

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic ανέφερε ότι καθώς η εταιρεία προσπαθεί να χτίσει το ψηφιακό μέλλον της, χρειάζεται πολύ δημιουργικά ταλέντρα που γνωρίζουν τον τρόπο δημουργίας δυνατών παιχνιδιών, περιεχομένου και τεχνογνωσίας. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. 

Το παιχνίδι Fortnite από το 2017 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγορά, έχει προσελκύσει περισσότερους από 350 εκατ.παίκτες, ενώ έχει τραβήξει και την προσοχή κορυφαίων επενδυτών, όπως η Sony, η οποία επένδυσε πέρυσι 250 εκατ.δολάρια στην Epic. Η αξία της εταιρείας πέρυσι αποτιμάτο σε 17,3 δισ.δολάρια. 

moneyreviev.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News