Life & Arts Τρίτη 12/01/2021, 13:29
TECH - SCIENCE

Πώς αυξήθηκε ραγδαία η απήχηση των Signal και Telegram

Πώς αυξήθηκε ραγδαία η απήχηση των Signal και Telegram

Εκατομμύρια χρήστες κινητών έσπευσαν να «κατεβάσουν» τις εφαρμογές μηνυμάτων Signal και Telgram, θέλοντας να βρουν εναλλακτική στο WhatsApp του Facebook, εν μέσω ανησυχιών για αλλαγές στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Sensor Tower, που δημοσιεύει το CNBC, το Signal είδε τα downloads της εφαρμογής του από τα Apple App Store και Google Play να φτάνουν τα 7,5 εκατομμύρια σε μόλις τέσσερις ημέρες από τις 6 έως τις 10 Ιανουαρίου. Ο αριθμός αυτός είναι 43 φορές υψηλότερος από εκείνον της αμέσως προηγούμενης εβδομάδα. Είναι μάλιστα ο υψηλότερος εβδομαδιαίος ή ακόμη και μηνιαίος στην ιστορία της εφαρμογής.

Το Telegram από την περασμένη Τετάρτη έως και την Κυριακή εξασφάλισε 5,6 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως, σύμφωνα με τηn Αpptopia. 

Η εκρηκτική αύξηση στην απήχη των δύο εφαρμογών έρχεται μετά την απόφαση του WhatsApp στις 4 Ιανουαρίου να αναθεωρήσει την πολιτική προστασίας δεδομένων. Από το 2016 η εφαρμογή μοιράζεται κάποια δεδομένα με το Facebook. Αλλά οι χρήστες είχαν στο παρελθόν την δυνατότητα να επιλέξουν να μην γίνεται αυτό. 

Από τις 8 Φεβρουαρίου οι χρήστες θα καλούνται να αποδεχθούν τους νέους αναθεωρημένους όρους για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp. Πάντως όπως επισημαίνει το CNBC οι χρήστες στην Ε.Ε. και τη Βρετανία θα δουν ένα διαφορετικό μήνυμα από εκείνους στις ΗΠΑ, λόγω του διαφορετικού νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στη γηραιά ήπειρο.

Σημειώνεται επίσης ότι τα μηνύματα του WhatsApp είναι κρυπτογραφημένα, κάτι που σημαίνει ότι το Facebook δεν θα έχει τη δυνατότητα να δει το περιεχόμενό τους. Ωστόσο η εφαρμογή συγκεντρώνει πολλά άλλα δεδομένα, που θα μπορεί να μοιραστεί με την μητρική εταιρεία. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News