Life & Arts Τρίτη 29/12/2020, 16:09
STYLE

Αλλάζει ιδιοκτήτες για άλλη μια φορά η Baccarat 

Αλλάζει ιδιοκτήτες για άλλη μια φορά η Baccarat 

Νέο κεφάλαιο στην μακρόχρονη ιστορία ανοίγει η γαλλική Baccarat, καθώς για άλλη μια φορά ενδέχεται να αλλάξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, από τη στιγμή που επενδυτικά funds, ανέλαβαν τον έλεγχο της κατασκευάστριας πολυτελών κρυστάλλινων ποτηριών και διακοσμητικών από τους Κινέζους μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στις ρυθμιστικές αρχές. 

Η αλλαγή στην ιδιοκτησία προέκυψε μετά τη διαμάχη μεταξύ του κινεζικού fund διαχείρισης περιουσίας Fortune Fountain Capital το οποίο είχε εξαγοράσει τη γαλλική εταιρεία το 2017 και τους πιστωτές της, οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο της εταιρείας, μετά το swap χρέους σε μετοχές. 

Το Fortune Fountain δεν συμφωνούσε με το σχεδιασμό που αφορούσε την αναδιάρθρωση του εκκρεμούς χρέους της εταιρείας, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να φθάσει στα άκρα. 

Τα funds επί της παρούσης δεν έχουν δείξει τις προθέσεις τους, ωστόσο σύμφωνα με το έγγραφο στα σχέδια περιλαμβάνεται η διαγραφή της από το χρηματιστήριο, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως τα επόμενα βήματα θα είναι είτε η εξυγίανση της εταιρείας, είτε η πώλησή της.

Η Baccarat που ιδρύθηκε το 1764 και μεταξύ των ευυπόληπτων πελατών της περιλαμβάνονται βασιλικές οικογένειες, είναι μια από τις γαλλικές εταιρείες πολυτελών ειδών που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών και οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευθούν την υψηλή ζήτηση των καταναλωτών στη χώρα τους για προϊόντα και αγαθά πολυτελείας. 

Οι αρχές όρισαν δύο ειδικούς προσωρινούς διαχειριστές για να διευθύνουν την εταιρεία κι ενώ οι ιδιοκτήτες θα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της εταιρείας, με τη θητεία τους όμως να διαρκεί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News