Life & Arts Τετάρτη 1/12/2021, 15:34
STYLE

Ιταλία: Ποιος οίκος πολυτελείας στρέφεται στα ρούχα από δεύτερο χέρι 

Η αγορά για τσάντες και ρούχα από δεύτερο χέρι έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση τα τελευταία τρία χρόνια

Ιταλία: Ποιος οίκος πολυτελείας στρέφεται στα ρούχα από δεύτερο χέρι 

Άνοιγμα στην αγορά των μεταχειρισμένων ενδυμάτων και αξεσουάρ θέλει να επιχειρήσει ο ιταλικός οίκος πολυτελείας Prada, καθώς ο διάδοχος της γνωστής εταιρείας και επικεφαλής μάρκετινγκ, Λορένζο Μπερτέλι, διακρίνει ευκαιρίες σε μια αγορά η οποία βρίσκεται σε ανάπτυξη. 

Η αγορά για τσάντες και ρούχα από δεύτερο χέρι έχει γνωρίσει ευρείας κλίμακας άνθιση τα τελευταία τρία χρόνια, όπως αναφέρει το Reuters, μια ανάπτυξη που οδηγείται από τους καταναλωτές νεαρότερης ηλικίας, οι οποίοι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά και αναζητούν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές. 

Ενδεικτικό αυτής της μεγάλης άνθισης της συγκεκριμένης αγοράς, είναι ότι από το 2017 έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, η αξία της προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 65%, στα 33 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Bain. Σε αντιδιαστολή, για το ίδιο διάστημα των τεσσάρων χρόνων, η αύξηση της αξίας της αγοράς για καινούργια είδη πολυτελείας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12%. 

Όπως είναι λογικό, η αγορά αυτή η οποία καθίσταται συνεχώς και πιο δημοφιλής έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών πολυτελών ενδυμάτων και αξεσουάρ. 

Νωρίτερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ο γαλλικός όμιλος Kering απέκτησε το 5% των μετοχών της Vestiaire Collective, μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες για μεταχειρισμένα ρούχα και τσάντες. Σε παρόμοια συμφωνία με την αμερικανική πλατφόρμα μεταπώλησης RealReal, προχώρησε πέρυσι η Gucci, εταιρεία που ανήκει στην Kering.

«Η εισχώρηση στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι μια στρατηγική που διερευνούμε για περισσότερο από ένα χρόνο», δήλωσε  σε συνέντευξή του στο Reuters ο Μπερτέλι, ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού που διευθύνει τον οίκο Prada, Πατρίσιο Μπερτέλι και Μιουσία Πράντα και ο αυριανός ιθύνων νους της εταιρείας. 

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, αλλά σίγουρα εξετάζουμε την αγορά των μεταχειρισμένων. Θα το εκμεταλλευτούμε ως ευκαιρία. Μπορεί να είναι μια συνεργασία ή μπορεί να είναι κάτι πιο εσωτερικό, ή και τα δύο, ένα είδος υβριδικής λύσης όπως με το ηλεκτρονικό εμπόριο», συμπληρώνει.

Ο διάδοχος της αυτοκρατορίας Prada, ο οποίος θέλει να διατηρήσει ανεξάρτητο τον οίκο όταν αναλάβει τα ηνία σε λίγα χρόνια, δεν φαίνεται να προβληματίζεται από τις μελλοντικές προκλήσεις του διαρκώς μεταβαλλόμενου κάδου των ειδών πολυτελείας.

Και γι αυτό ευχαριστεί την εμπειρία του ως οδηγός ράλι. «Το ράλι και ο αθλητισμός γενικά με δίδαξαν πολλά. Σου διδάσκει να μην τα παρατάς ποτέ και επίσης να έχεις ταπεινότητα, με την έννοια ότι πρέπει να μάθεις. Μερικές φορές ο αθλητισμός είναι σκληρός, όταν θέλεις να μετρηθείς με τον εαυτό σου», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News