Life & Arts Τρίτη 10/05/2022, 14:37
ΣΠΟΡ

ΑΕΚ: Στο νέο γήπεδό της ο τελικός του Conference League το 2024

ΑΕΚ: Στο νέο γήπεδό της ο τελικός του Conference League το 2024

Η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει ότι ο τελικός του Conference League το 2024 θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα θα διεξαχθεί στο νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει δώσει τα χέρια με την ΕΠΟ και την Ένωση προκειμένου να φιλοξενηθεί ένας ευρωπαϊκός τελικός στην Ελλάδα. Η τελευταία φορά που είχε γίνει τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης στη χώρα μας ήταν το 2007 όπου είχε διεξαχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ (2-1 υπέρ των Ιταλών) στο ΟΑΚΑ.

Η ΕΠΟ είχε καταθέσει φάκελο και για το 2023 και για το 2024. Η UEFA όμως θέλει πρώτα το γήπεδο να ελεγχθεί σε μεγάλο αριθμό αγώνων και τουλάχιστον για μία σεζόν προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τη λειτουργικότητά του.

Μην ξεχνάμε ότι το γήπεδο δεν έχει παραδοθεί ακόμη. Κάπως έτσι οι αγώνες που θα γίνουν, θα χρησιμοποιηθούν ως τεστ ετοιμότητας εν όψει του τελικού του 2024.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την Αρένα Κομπετάρε των Τιράνων. Το γήπεδο εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2019 και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας είχε καταθέσει φάκελο για το ευρωπαϊκό σούπερ καπ τα προηγούμενα χρόνια.

Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League φέτος, τρία χρόνια μετά τα εγκαίνια, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Φέγενορντ.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News