Life & Arts Παρασκευή 25/02/2022, 12:42
ΣΠΟΡ

UEFA: Μεταθέτει τον τελικό του Champions League από την Αγία Πετρούπολη 

UEFA: Μεταθέτει τον τελικό του Champions League από την Αγία Πετρούπολη 

Στο Παρίσι αντί για την Αγία Πετρούπολη που ήταν προγραμματισμένο, μετάθεση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τον φετινό τελικό του Champions League, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή κι ενόσω η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται. 

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει επίσης ότι οι εντός έδρας αναμετρήσεις τόσο των συλλόγων όσο και τον εθνικών ομάδων της Ουκρανίας και της Ρωσίας στις διοργανώσεις της θα διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα μέχρι νεωτέρας. 

Παράλληλη η ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή ευχαριστεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την προσωπική του στήριξη και δέσμευση προκειμένου να  αναλάβει τη διοργάνωση του φετινού τελικού η χώρα του. 

Το τελικός ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στο γήπεδο της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Βάσει της εμπορικής χορηγίας με τον ενεργειακό κολοσσό της Ρωσίας, Gazprom, ονομάζεται Gazprom Stadium, ένας χορηγός που να σημειωθεί ότι είναι επίσης επίσημος υποστηρικτής τόσο του Champions League, όσο και της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2024. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη μετάθεση του τελικού της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από την Αγία Πετρούπολη, καθώς κανονικά ο τελικός ήταν να φιλοξενηθεί πέρυσι. Ωστόσο εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό διοργανώθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας και οι προγραμματισμένοι τελικοί μετατέθηκαν μία χρονιά αργότερα. 

Βάσει του προγραμματισμού το 2023 ο τελικός θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, το 2024 στο Μόναχο και το 2025 στο Λονδίνο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News