Life & Arts Τρίτη 22/02/2022, 22:36
ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Νικητήριο ντεμπούτο στο Qatar Open

Μαρία Σάκκαρη: Νικητήριο ντεμπούτο στο Qatar Open

Με άνεση φαίνεται να προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη στη Ντόχα, στην πρεμιέρα του Κατάρ Όπεν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε στα δύο σετ (6-3, 6-3) την Αμερικανίδα Αν Λι και προκρίθηκε στη φάση των «16» του τουρνουά, όπου θα βρει απέναντί της την Τζέσικα Πεγκούλα.

Ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο αθλητριών. Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη έσπασε δύο φορές το σερβίς της Λι και κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 ύστερα από 34 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο, ξεκίνησε πάλι με μπρέικ και πέρασε με 2-0, αλλά στη συνέχεια η κινεζικής καταγωγής Λι απάντησε με τη σειρά της με διπλό μπρέικ και κρατώντας το σερβίς της προηγήθηκε 3-2.

Αφού ξέσπασε, σπάζοντας τη ρακέτα της, η Σάκκαρη «απάντησε» με τέσσερα συνεχόμενα γκέιμς και με 6-3 έκανε το 2-0 και πήρε τη νίκη που ήθελε και άξιζε βάσει της εμφάνισής της απέναντι στην 21χρονη Λι.

Ήταν η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour, με την Σάκκαρη να παίρνει το προβάδισμα στις νίκες και να προκρίνεται στον 3ο γύρο ελπίζοντας ότι εφέτος θα έχει καλύτερη πορεία στη διοργάνωση, στην οποία πραγματοποιεί την 5η της συμμετοχή, από εκείνη της περασμένης περιόδου, όταν είχε φτάσει στους προημιτελικούς όπου αποκλείστηκε από την Ισπανίδα, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News