Life & Arts Τετάρτη 16/02/2022, 08:58
ΣΠΟΡ

«Τέλος» από τον πάγκο της Μακάμπι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

«Τέλος» από τον πάγκο της Μακάμπι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

Eνας µεγάλος κύκλος έκλεισε για έναν από τους πιο ιστορικούς ευρωπαϊκούς μπασκετικούς συλλόγους. Η Μακάμπι, η «ομάδα του λαού», μπήκε σε περιδίνηση, με αφορμή την ήττα από τη Χάποελ στο ντέρμπι του Τελ Αβίβ (την τρίτη φετινή), για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του Γιάννη Σφαιρόπουλου από τον πάγκο, ύστερα από 38 μήνες θητείας, την κατάκτηση τριών σερί πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου.

Οι εξελίξεις έτρεξαν άμεσα, καθώς τον αποκλεισμό ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες από τους οπαδούς της Μακάμπι, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια με τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου, επιχειρώντας εισβολή στα αποδυτήρια της ομάδας τους. Σύμφωνα μάλιστα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο 54χρονος Eλληνας κόουτς και οι παίκτες του έφυγαν από το γήπεδο με συνοδεία. Παρά το γεγονός πως στα τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας η ομάδα έδειξε βελτίωση, κρούσματα απειθαρχίας με πιο χαρακτηριστικό τα… νυχτοπερπατήματα των Νάναλι, Ρέινολντς και Γουίλιαμς, λίγη ώρα μετά το ματς με τη Χάποελ, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για τις εξελίξεις.

Μπάτζετ της Ευρωλίγκας

Η Ρεάλ Μαδρίτης με 44 εκατ. ευρώ και η Μπαρτσελόνα με 43,5 εκατ. είναι οι δύο ομάδες με τα ακριβότερα μπάτζετ (μισθοί παικτών και λειτουργικά έξοδα) της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με έρευνα του έγκυρου σάιτ basketnews.com. Ακολουθούν οι ΤΣΣΚΑ (33 εκατ.) και Αρμάνι (30 εκατ.) ενώ Ολυμπιακός (15 εκατ.) και Παναθηναϊκός (9,5 εκατ.) βρίσκονται στην 11η και 16η θέση αντιστοίχως της σχετικής λίστας. Η Μπασκόνια δεν έδωσε στοιχεία.  

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News