Life & Arts Σάββατο 29/01/2022, 11:39
ΣΠΟΡ

Πρόστιμα σε Τσιτσιπά και Μεντβέντεφ για τον χθεσινό ημιτελικό

Πρόστιμα σε Τσιτσιπά και Μεντβέντεφ για τον χθεσινό ημιτελικό

Με συνολικό πρόστιμο 12.000 δολαρίων τιμωρήθηκε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ για τη συμπεριφορά του στον χθεσινό ημιτελικό του Australian Open με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπου επικράτησε του του Έλληνα πρωταθλητή με 3-1 σετ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο οι διοργανωτές. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 δολαρίων (4.500 ευρώ) και στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας στο ίδιο παιχνίδι. Το πρόστιμο του Μεντβέντεφ χωρίζεται σε δύο μέρη: ο Ρώσος τενίστας τιμωρήθηκε με 4.000 δολάρια (3.500 ευρώ) για «αντιαθλητική συμπεριφορά» και με 8.000 δολάρια (7.000 ευρώ) για «ορατή αισχρότητα».

Στη διάρκεια του δεύτερου σετ ο Μεντβέντεφ (ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τις οδηγίες που θεώρησε ότι δεχόταν ο Τσιτσιπάς από τον πατέρα και προπονητή του κατά τη διάρκεια του αγώνα), φανερά εκνευρισμένος, επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πώς μπορείς να διαιτητεύεις έναν ημιτελικό, όταν είσαι τόσο κακός;». Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Μεντβέντεφ εξήγησε ότι ενοχλήθηκε από τον πατέρα του Τσιτσιπά, ο οποιός μιλούσε πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος Τσιτσιπάς δέχθηκε στο τέταρτο σετ προειδοποίηση για coaching.

Ο Μεντβέντεφ αντιμετωπίζει στον αυριανό τελικό του Australian Open τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ, ο οποίος θα επιδιώξει να γράψει Ιστορία, κατακτώντας τον 21ο τίτλο της καριέρας του σε τουρνουά γκραν σλαμ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News